CímlapsztorikÉrdekes világ

Az 5G lehetséges veszélyeiről szakszerűen: “mindmeghalunk” vagy a szokásos világpánik?

Az 5G-vel tényleg el lehetne pusztítani a világot, és titokban a nemzetek felett álló elit valóban erre készül?

Okozhat-a globális korszakváltást a technológia?

Hosszú távon mit okoz majd az eljövendő emberi generációkban?

Hirdetés

A legnépszerűbb 5G-s összeesküvések szerint az 5G által kibocsátott sugárzás hosszú távon károsítja az emberi sejteket, és így hozzájárul különféle betegségek, például a rák kialakulásához.

Ezt később a koronavírus megjelenésével még tovább fűzték, azt állítva, hogy az 5G maga okozza a koronavírus járványt és hogy ez az állítólagos elit célja az emberiség leigázására.

Ahogyan egyre több országban kezdték el 2019-től kiépíteni a hálózatokat, egyre több helyen keletkezett bizalmatlanság a különféle forrásokból tájékozódó lakosság egy részében a sokak által nem értett vagy a téves ismeretek alapján félreértelmezett és ezért félelmetesnek tűnő technológia iránt.

Az, hogy a világot vagy egyes országokat egy titkos, rosszindulatú elit irányítja, a történelem egyik legöregebb összeesküvés-elmélete, a célcsoport pedig mindig más. Sajnos a történelem folyamán számos példa volt arra is, hogy háborúig, népirtásig fajult egy-egy ilyen elmélet, miután mainstream politikusok is felkapták.

És be kell vallani, van mögötte igazság is, bárhogy is szeretnénk ezt tagadni.

Abban van igazság, hogy az 5G ellen Európa-szerte sokan tiltakoznak.

Brüsszelben és Genfben az aggódó civil szerveződések ki is harcolták a tesztek felfüggesztését. Ugyanez történt több tucat kaliforniai városban.

Az 5G pedig a tudományos kutatások szerint messze nem káros, noha a hosszú távú hatásairól maradjunk annyiban, hogy keveset tudunk még mindig.

Jól nézd meg ezt az ábrát. Értelmezd.

Hirdetés

Az elektromágneses sugárzás nagyjából egymillió gigahertzes frekvenciától felfelé lesz káros. Ezek a nagyon rövid, másodpercenként milliárdszor érkező hullámok képesek arra, hogy kiszakítsanak elektronokat az atomok elektronhéjából, ezért ionizáló sugárzásnak nevezzük őket.

A nem ionizáló sugárzás szervezetre gyakorolt hatását évtizedek óta, de főleg a mobiltelefonok elterjedése óta kutatják. Az egyetlen hatás, amelynek létezését tudományos konszenzus övezi az, hogy melegít.

Ezen kívül a mai napig semmit nem tudunk róla konkrétabban.

Vagyis egész pontosan van számos kutatás a témában,d e ezek eredményei messze nem meggyőzőek egyik oldalról sem. Azt sem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy az 5G vagy úgy általánosságban az erős elektromos sugárzás hosszú távon káros lenne, sem azt, hogy nem.

A nem ionizáló sugárzásnak egy típusa van, ami veszélyes lehet (legalábbis egy szűk fémdobozon belül): a 2,45 gigahertzes mikrohullám. Ez pont az a hullámhossz, amit a vízmolekula szeret elnyelni, márpedig testünk nagy része víz.

Az ételeinké is, ezért ezen a frekvencián működnek a mikrohullámú sütők – a felhasználót pedig vastag ajtó hivatott védeni, nehogy az ő vízmolekulái is felmelegedjenek.

Egyébként épp a mikróval kapcsolatban terjedt el egy korábbi hasonlóan nagyot futó teória, miszerint a mikrózott ételek megváltoztatják az ételek molekuláit, ami káros a szervezetre.

Most ebbe nem mennék bele, de annyit azért megjegyeznék, hogy nem teljesen baromság, és van némi tudományos alapja is az egésznek, de hogy ez mennyire veszélyes, az egy egész videót megérne.

Az egyre szélesebb körben terjedő, de a széleskörű tudományos konszenzus és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint is indokolatlan félelem egy olyan cikkből táplálkozik, amely sok sajtóorgánumban megjelent, és azt állítja, hogy hosszú távú vizsgálatok során összefüggést talált hím patkányok daganatos megbetegedései és a folyamatos besugárzás között.

Bár a cikket sok nemzetközi tudományos fórumon komoly kritika érte a gyengén kivitelezett vizsgálati protokoll miatt,[40] ezzel összefüggésben a Nemzetközi Rákkutatási Ügynökség 2011-ben óvatosságból a 2B (vagyis „lehetséges emberi rákkeltő”) kategóriába sorolta (amelybe a valamiért “gyanús”, de gyenge bizonyítékokkal rendelkező esetek tartoznak).

A WHO később megerősítette, hogy a széleskörű vizsgálatok alapján kijelenthetjük, nem igazolható, hogy a rádiófrekvenciás sugárzásoknak bármilyen egészségkárosító hatása lenne.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.