CímlapsztorikÉrdekes világ

Az Aldinál és a Pennynél is brutális drágulás jön a háború miatt

Újabb áremelési hullám kezdődött. Az áruházláncok bejelentették: több mint 100 termék árát fogják megdrágítani!

Lassan a magyar ember már semmit sem tud majd megvenni…?!

Az Aldinál eddig nagyjából 120 termék árát emelték, vagyis a teljes kínálat mintegy 10 százalékát érinti a drágulás.

Hirdetés

Áremelésre kényszerül számos termékcsoportban a legtöbb német élelmiszerbolt-hálózat az Ukrajna elleni orosz agresszió miatt – írták hétfőn német hírportálok.

Az egyik legnagyobb diszkontláncnál, az Aldinál az utóbbi két héten száznál is több termék drágult, és hétfőn újabb áremelési hullám kezdődött.

A vásárlók az árak “jelentős emelkedésére” számíthatnak a többi között a húsok, kolbászféleségek és a vaj esetében

– mondta az Aldi Nord szóvivője a Madsack médiacsoporthoz tartozó regionális lapok közös szerkesztőségének (RediaktionsNetzwerk Deutschland – RND).

Az áremelést a műtrágya és az állati takarmány, valamint az áram és a földgáz drágulása kényszerítette ki.
Az Ukrajna elleni háború kezdete óta ez a folyamat “hatalmas ugrásokkal” halad, és “nincs más lehetőségünk, mint továbbadni a magasabb árakat” a vásárlóknak – mondta a szóvivő. Rámutatott, hogy minél energia- és műtrágya-igényesebb egy termék, annál drágább lesz.

Ez konkrétan azt jelenti, hogy a vaj például már több mint 20 százalékkal drágább, mint az orosz agresszió előtt, és olyan termékek ára is emelkedik, mint a tusfürdő, mert előállításuk igen energiaigényes – tette hozzá az RND. Az Aldinál eddig nagyjából 120 termék árát emelték. Ez azt jelenti, hogy a teljes kínálat mintegy 10 százalékát érinti a drágulás.

Az Aldi után egy sor hálózat, például a diszkontokat üzemeltető Penny, és a szupermarketeket működtető Edeka és a Rewe is bejelentette, hogy emelik egy sor termék árát.
“Arra számítok, hogy a hét közepére az utolsó versenytársak is követik a példánkat, és emelik az árakat” – mondta az Aldi Nord szóvivője.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.