Misztikum

Az álmok valójában kapuk párhuzamos világokra? Alváskutatók megdöbbentő dolgokat fedeztek fel!

Mindent megváltoztathat, amit a világukról tudtunk. Lehet, hogy mindannyian egy kollektív illúzióban élünk?

Ugyan még sohasem tudta senki bebizonyítani, egyre közelebb lehet az a pont, amikor a tudósok elő tudnak állni egy konkrét bizonyítékkal azzal kapcsolatban, hogy az álmok világa talán nem is annyira valótlan és álomszerű, mint azt ma gondoljuk.

Az álmok ugyanis egy másik világra nyitott kapuk lehetnek.

Hirdetés

Egy alternatív dimenzió…

A matematikai esély mindenképpen megvan rá – állítják a szakemberek. Alváskutatók pedig egyre több olyan megfigyelésnek voltak tanúi az elmúlt években, amik afelé mutatnak, hogy az ember ténylegesen kilép a testéből, és egy alternatív világban jár az éjszakák során.

Sőt, arra is magyarázattal szolgálhatnak ezek a megfigyelések, hogy egyes személyek – főleg idősebbek, de fiataloknál is megfigyelték – miért halnak meg álmukban.

Ilyenkor ugyanis a feltételezések szerint a tudat egy másik létsíkban ragad, nem talál vissza a testbe.

Véletlen lenne, hogy az álomfejtőket, az álmokkal foglalkozókat szinte mindenhol mély tisztelet övezte? Egyiptomban hatalmas erőt tulajdonítottak azoknak, akik képesek voltak a sokszor igen zavaros látomásokat és visszaemlékezéseket értelmezni.

Ma a tudomány úgy tartja, hogy ezek különféle tévképzetek projekciói az agyban.

Ezek a projekciók pedig valójában azokból a dolgokból állnak, amik nyomasztanak minket, amik komoly benyomással hatottak ránk aznap, vagy az elmúlt időszakban, és amilyen gondolatok foglalkoztattak minket épp.

Tegyük azonban fel a sokak szerint hátborzongató kérdést: mi szüksége lenne erre az agynak?

Az agy egész nap működik, bizonyos tekintetben még mély álom alatt is, tehát sosincs olyan, hogy kikapcsol.

Hirdetés

Egyes kutatók szerint evolúciós szempontból teljesen értelmetlen az, hogy projekciókat vetít ki önmagába, ezzel is energiát “pazarolva”, egyszerűen nem logikus.

Hacsak az álmok nem valós emlékek, valós helyekről, csak egy másik létsíkból…

És ezen felismeréstől valószínűleg sokunk libabőrös lesz…

A szakemberek egy része tehát nem veti el annak a lehetőségét, hogy az álmok konkrét emlékek. És arra emlékszünk, ami meg is történt.

Néha pedig azért annyira zavarosak, mert egy párhuzamos világ történéseire próbálunk újra emlékezni.

Az álmok valóságosságában már az őskorban is hittek, úgy tartották, hogy ilyenkor a lélek kiszáll a testből, meglátogatva távoli vidékeket vagy akár a szellemvilágot is, ahol halottakkal találkozik.

A hit, miszerint az ember alvás közben látnoki megérzésekre tehet szert, már a Bibliából is jól ismert.

Elég József hét szűk esztendőt megjósló álmára gondolnunk. Minden vallásban és mitológiában találkozhatunk történetekkel, ahol az istenek egy próféta vagy egy kiválasztott álmain keresztül üzentek, de a történelem nagyjai közt is számtalan olyanról tudunk, aki döntéseit a jósló álmai alapján hozta meg.

Van tehát alapja a feltételezésnek.

Kérdés az, hogy a  tudósok mikor lelik meg a kulcsot, amivel minden világossá válik az álmok és a projekciók, párhuzamos dimenziók közötti utazások kapcsán.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.