CímlapsztorikEgészségünk

Begyógyszerezett társadalom: gyógyszeripari titkok, amiket nem akarnak, hogy tudj

A mai modern egészségügyben a pénz a lényeg, és az, hogy a betegek minél gyakrabban járjanak vissza az orvoshoz.

Ez ugyanis újabb és újabb gyógyszerek felírását jelenti.

Ez pedig mérhetetlen profitot a gyógyszeripari nagyvállalatoknak, és a köreiket kiszolgáló orvosoknak.

Hirdetés

Az egészségügy üzleties jellegű működése valójában pont azóta figyelhető meg, hogy az első nagyobb gyógyszergyárak monopolhelyzetbe kerültek egy adott szegmensen belül.

Mára ott tartunk, hogy rengeteg mindent ők határoznak meg.

Iparosított “halál”

Csak egy példa: úgy játszadozhatnak például a magas vérnyomás hivatalos érdekeivel, hogy egyszerűen lejjebb teszik a számot, és máris több millió új betegre tettek szert az egész világon egyetlen tollvonással…

És ne legyünk naivak, előszeretettel élnek az ehhez hasonló módszerekkel a profit érdekében…

John Virapen, aki 35 évig gyógyszeripari bennfentes volt, úgy döntött, hogy a nyilvánosság elé lép és leleplező vallomásával próbálja megállítani a lavinát, amit egykori gyógyszergyári vezérigazgatóként elindított.

Elmomnta, hogy valójában tényleg olyan ez az egész belülről, mint egy iparosított “halálgyár”.

A rendszer ugyanis a betegségek futószalagjára teszi az egészségeseket is, hamis betegségtudat elhintésével a fejekben, de szélsőséges esetekben még a hamis diagnózisok felállításától sem rettennek vissza.

Végzetes diagnózisok

Ez utóbbi főleg a pszichiátriára jellemző, ahol rengeteg olyan betegséget írnak le és “gyógyítanak” gyógyszerekkel, melyeknek tényleges létére mind a mai napig nincs meggyőző tudományos bizonyíték.

A pszichiátria berkein belül kapott és szedett gyógyszerekbe rengetegen haltak már bele, vagy tette tönkre teljesen az életüket és a személyiségüket.

Hirdetés

Ezek a gyógyszerek ugyanis nagyon erős függést alakítanak ki, és torzítják a személyiséget is.

A pszichiátriai szakemberek gyakorlatilag bárkiről képesek bebizonyítani, hogy valami baja van, amire gyógyszert kell szedni.

Túl vidám vagy? Bipoláris vagy… Túl szomorú? Depressziós! Mindenre megvan a megfelelő tabletta…

A legnagyobb baj azonban az, hogy nem csak pszichiátriai betegségekkel hazárdíroznak egyes orvosi közösségek, hanem jóval komolyabb kórképekkel is, mint a rák.

A rákjelentéseket úgy hamisítják, hogy igen gyakran a jóindulatú daganatokat is ugyanúgy veszik, mint az agresszív típusú rákokat. Így a statisztikában jól mutatnak, amikor az 5 év utáni túlélési arányt kell “mutogatni”.

Begyógyszerezett társadalom

Rengeteg gyógyszert fogyaszt a világ. Nagyon sok köztük az olyan, amit valójában olyan betegségekre írnak fel, ami nincs is a betegeknek.

Sokszor pedig az egyes gyógyszereket mellőzni lehetne, de az orvosok,háziorvosok mégis felírják azokat.

Természetesen a jó pénz fejében, melyet a gyógyszervállalatoktól kapnak azért, hogy egy adott gyógyszercsaládot felírnak.

“A hatóságok megvesztegethetők, miként a szakértők és az orvosok is. A gyógyszeriparban mindenki szerepet játszik.”

Tegyük fel magunknak a nagy kérdést:

Ha a gyógyászat egy iparág, és a célközönség a beteg, akkor hogyan állhat ez összhangban a gyógyászat valós céljával, azaz, hogy az emberek egészségesek legyenek?

Mert ha ez egy üzlet, akkor logikus, hogy több vásárló kell, azaz több beteg, a több profit érdekében.

Ha több beteg kell, akkor a gyógyszeriparnak már nem az az érdeke, hogy gyógyítson, hanem az, hogy betegeket, betegségtudatot gyártson, hiszen így tud növekedni.

Nemde?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!