Misztikum

Az egyiptomi fekete gránit szarkofágok valójában földönkívüli “tárolók” lehetnek?

Míg egyesek szerint az ősi idegenek alkotásai, addig mások letűnt korok fejlett technológiájának, vagy az ókori ember leleményességének tudják be. Mi a teljes igazság?

24 darab van, egyenként 100 tonnásak

Emellett kevesen tudják, de Egyiptom talán legnagyobb rejtélye fűződik hozzájuk. Szakkara ősi nekropoliszának teürletén akadtak a nyomukra még több évtizeddel ezelőtt, de egyesek szerit még ma is lehet belőlük néhány, amit nem találtka meg.

Ezek hatalmasak, nehezek, és még azt sem érti senki, hogy egyáltalán hogyan tudták mozgatni őket, és a végső helyükre szállítani.

Hirdetés

Sokan csak “fekete dobozokként” hivatkoznak rájuk, mert valóban úgy néznek ki az egyébként fekete gránitból kifaragott, tökéletes élekkel rendelkező, tűpontos derékszögekben végződő monstrumok.

Rejtély, hogyan hozták őket létre, és kik

Átlagosan négy méter hosszúak, és becslések szerint 65 tonna súlyúak.

Ezek a fekete “szarkofágok” sokak szerint más célt is szolgálhattak, egyfajta “fekete dobozai” voltak annak az ősi tudásnak, melyet eltároltak bennük.

A különlegessége ezeknek az ősi tárolóknak egyértelműen az, ahogyan megépítették őket.

Az egész ugyanis egy rendkívül alapos, modern tervezés eredménye, jól látható derékszögekkel dolgoztak, ráadásul úgy, hogy abba egyetlen milliméternyi hiba sem csúszott.

Valami rászabadul a világra, ha felnyitják

Több legenda és szóbeszéd keringett ezekről a szarkofágokról korábban is, az elsőt 1920-as években lehetett hallani a területen élők körében.

Ezek azt állították, hogy bárki, aki felnyitotta ezeket a szarkofágokat mindig rászabadított egy gonosz erőt a világra.

A jelen emberi civilizáció pusztulása pedig abban keresendő, hogy ezen fekete gránit szarkofágok közül már valamennyi meg lett találva és fel lett tárva.

Egyesek szerint földönkívüli tárolók

A Serapeum közelében talált hatalmas, szénfekete monolit tömbök tehát a mai napig nem adják magukat, már ami a múltjukat illeti.

Hirdetés

Az eredetükről csupán néhány foszlány maradt fenn ókori egyiptomi tekercsekből:

Az Amenophis III. És valószínűleg korábban az Apis sírja egy lejtős tengely által bevitt földalatti kamrából állt. II. Ramszesz uralmának idején Khaemweset herceg egy közös temetőt épített az Apis bikáknak, amelyek egy 100 méteres földalatti folyosóból álltak, mindkét oldalon két kamrával, amelyekben a bikák fából készült koporsói zártak.

A kamarák huszada még mindig tartalmaz polírozott fekete vagy vörös gránit szarkofágait, amelyek mindegyike egy blokkból vágott, ahol az Apis bika múmiákat helyezték el.

Míg egyesek szerint földönkívüli eredetűek, azaz valamiféle energia, vagy más egyéb tárolására szolgálhattak, addig a földhözragadtabban gondolkodó régészek szerint az ókori ember leleményessége alá volt mindig is becsülve.

A tökéletes derékszögek és a lézeres minőségű, tűpontos ábrák azonban még így is magyarázatra szorulnának…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!