Misztikum

Ősi szuperfejlett óvóhely Kína eltemetett barlangjaiban? Tiltott régészet, elhallgatott helyek a Földön


Felvetődött, hogy a barlangokat és az óvóhelyszerű kamrákat ősi gépekkel vájták ki. Akkoriban ugyanis szinte lehetetlen lett volna egy ilyen méretekkel és bonyolultsággal rendelkező földalatti létesítmény megépítése.

A világ elhallgatott kilencedik csodája

Eredetileg 1994-ben bukkantak egy titokzatos, sokak szerint máig megmagyarázhatatlan eredetű helyre Shiyan Beicun tartományban Kínában, közel Phoenix hillhez.

Egy olyan földalatti struktúra tárult fel a kíváncsi felfedezők előtt, mely a barlangok mélyén volt mindig is, talán az idők kezdete óta.

Hirdetés

A szóban forgó földalatti “óvóhely” valamennyi szakértő szerint mesterséges eredetű.

A kínai kormány nem véletlenül javasolta már többször is hivatalosan azt, hogy minősítsék a helyszínt a világ kilencedik csodájának.

Ősi óvóhelyek egy letűnt korszakból?

A térségben a barlangok mély hálózata olyan kamrákat és hatalmas struktúrákat alkot, melyekből összesen 24-et találtak eddig.

A mélyben azonban még több lehet, melyek további felfedezésre várnak…

Ezek mesterséges barlangok, hatalmas, kimunkált tartóoszlopokkal, melyek hatalmas tereket nyitnak egybe, mintha csak valamiféle földalatti ősi óvóhelyként szolgáltak volna egykor.

A régészeket de még az építészeket is meglepte az, hogy milyen hatalmas belső térrel rendelkeznek ezek a “kamrák” és az őket összekötő barlangok.

Rejtély, hogy pontosan hogyan készültek, ahogyan az egykori alkotók kiléte is kérdéses.

A korukat minimum több ezer évre becsülik, később 3000 évesre pontosították őket.

Gép megmunkálás nyomai a falakon?

Az óvóhelyek falára különös alakokat véstek fel, akik mintha valamiféle egyenruhában lennének. A faragványok különlegessége, hogy mindegyik ráilleszthető egy 60 fokos szögre. Véletlen lenne? vagy eleve így kereveték őket? Ha igen, akkor miért, mi célból?

Hirdetés

Többször felvetődött, hogy a barlangokat és az óvóhelyszerű kamrákat ősi gépekkel vájták ki.

Akkoriban ugyanis szinte lehetetlen lett volna egy ilyen méretekkel és bonyolultsággal rendelkező földalatti létesítmény megépítése.

Ezen gépi megmunkálás nyomait vélték több helyen is felfedezni a falakon, noha soha nem nyert végleges bizonyítást ez az elmélet sem.

A mai napig sok a vita róla

Az is egy nagy rejtély, hogy a kivájt köveket hová hordták el. A szakértők ugyanis egyáltalán nem találták meg a nyomukat, noha több százezer tonnányi kőtörmelékről van szó.

Mégis, több száz négyzetkilométeren át nem találni hasonló kőtörmelékeket, vagy ilyen felépítésű és összetételű sziklákat.

Mintha csak egyszerűen megszűntek volna “létezni”…

Egyesek szerint egy pre-kínai – a kínai civilizáció előtti – népcsoport építhette az óvóhelyeket egy a múltban történő kataklizma túlélésére.

Az oszlopok némelyikén a mai napig látni különös. értelmezhetetlennek tűnő mintázatokat és ábrákat.

Ezek megfejtése felől a mai napig nem tudni semmit, mivel vita van arról, mit ábrázolhatnak, vagy mi lehet az üzenetük.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!