Egyéb

Az első női űrhajós haldoklása hallatszik egy kiszivárgott felvételen, Végig hazudtak nekünk?

“„Vétel… Vétel… Vétel… Figyelem! Vétel! Beszéljenek hozzám! Melegem van! Melegem van! Vétel! Mit? Negyvenöt? Mit? Ötven? Igen. Igen, igen, légzés. Oxigén, oxigén… melegem van. Ez… nem veszélyes?…”

Egyes információk és szóbeszédek szerint a Szovjetek még jóval Gagarin előtt az űrbe küldhettek egy nőt, akinek segélykiáltó üzenetét egy testvérpár tudta rögzíteni a Földön.

Nem Gagarin volt az első?

Ma a világ úgy tudja, hogy Jurij Gagarin volt az első űrhajós, aki kozmonautaként kijutott az űrbe.

Hirdetés

Gagarin a Vosztok–1 űrhajóval indult 1961. április 12-én, Bajkonurból Föld körüli egyfordulatos útjára – ami azt is jelenti, hogy a szovjetek az emberes űrrepülésekkel (is) megelőzték az amerikaikat

-írja a rakéta.hu beszámolójában.

Azonban számos konteó és különféle pletyka kering arról, hogy mégsem Gagarin volt az első kozmonauta.

A Szovjetek ugyanis biztosra akartak menni, ezért “másokkal már elpróbálták”, mielőtt a számukra értékes embert fellőtték az űrbe a történelmi jelentőségű misszióra.

Több halálos misszió, elveszett kozmonauták az űrben

Bizonyos feltevések szerint ugyanis Gagarin sikeres küldetését több kudarc is megelőzte – ezek voltak azok a titkos szovjet programok, melyekkel a pártvezetés nem dicsekedett, és melyek több kozmonauta életét is követelték.

Szemben a lapos Földdel és egyéb összeesküvés-elméletekkel, a „fantom kozmonauták” rejtélye annyira nem is hihetetlen, két okból sem:

Az űrutazás kezdete nem szűkölködött a balesetekben, a szovjetek pedig híresen szívesen tusolták el a „kellemetlen” eseteket.

Ráadásule gyesek szerint komoly bizonyítékok vannak arra vonatkozóan, hogy gagarin előtt voltak valóban kduarcos emberes missziók.

Úgy tudni, hogy egy olasz testvérpár – Achille és Giovanni Judica-Cordiglia – több olyan rádióadást is vett és rögzített, melyek a Szputnyik I-ből és az Explorer I-ből érkeztek.

Hirdetés

Egy női űrhajós haldoklása?

Volt egy ennél jóval érdekesebb üzenetük is, amit be tudtak fogni, ami egy állítólagos női űrhajóstól származott.

Őt ma a közvéleméyn ismeretlen űrhajósnőként emleget, vagy fantom űrhajósként, mivel sosem derült fény a személyazonosságára.

Az adás fordított átirata a következő:

„Vétel… Vétel… Vétel… Figyelem! Vétel! Beszéljenek hozzám! Melegem van! Melegem van! Vétel! Mit? Negyvenöt? Mit? Ötven? Igen. Igen, igen, légzés. Oxigén, oxigén… melegem van.

Ez… nem veszélyes? Az adás most kezdődik. Negyvenegy.

Igen, melegem van. Melegem van, minden… minden forró. Látok egy lángot! Látok egy lángot! Látok egy lángot!

Harminckettő… harminckettő. Lezuhanok? Igen, igen, melegem van…

Hallgatom, melegem van, belépek (a légkörbe – a szerk.).

Melegem van!”

1965-ben a Reader’s Digest cikke megkérdőjelezhetetlen tényként mutatta be ezeket a felvételeket, de mint arról az IFLScience beszámol, ezt a véleményt azért nem mindenki osztja.

Ennek egyik oka, hogy a Szovjetunió bukásával sok korábbi szőnyeg alá söpört piszok látott napvilágot akár az űrprogrammal kapcsolatban is, a „fantom kozmonautáknak” azonban ezek közt nincs nyoma.

Egyesek szerint valójában a testvérek találták ki a történetet, mások szerint az eset nagyon is valós lehet, de annyira el akarták tusolni a szovjetek, hogy semmi nem maradt fenn, ami igazolná.

Ki mit gondol?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.