CímlapsztorikTudomány

Az emberi valódi eredete: ősi csúcsragadozók voltunk? Döbbenetes teóriát vetettek fel

A tudósok szerint a legújabb eredmények és minden jel arra utal, hogy több millió éven át korábban is a bolygó urai lehettünk.

Az embert tehát megelőzte egy ősi, emberi, a maga módján szuper fejlett civilizáció.

Az ember tehát nem az iparosodás kezdete óta vált a tápláléklánc csúcsává, ez pedig mindent megváltoztathat és alapvetően írhatja újra az emberiség történelmét.

Hirdetés

Döbbenetes felfedezés, bizonyítékokkal

A Homo sapiens és őseik nagyjából 2 millió éven át hanyagolták a salátát, helyette inkább húsalapú táplálkozást folytattak, aminek köszönhetően a tápláléklánc csúcsára kerültek.

Az izraeli Tel Aviv Egyetem és a portugáliai Minho Egyetem antropológusai által végzett tavalyi tanulmány szerint a modern vadászó-gyűjtögető ember nem egészen a kiegyensúlyozott étrendjéről volt híres, mint ahogyan azt korábban gondoltuk

– számolt be róla a Science Alert.

Sőt mit több, egy igaz csúcsragadpzó volt, ami minden eddigit évhitet ledönthet.

Mindent összevetve, beleértve a modern emberi anatómiát, a fogak, és a csontok vizsgálatát ma már kijelenthető, hogy nagyon is ragadozó életmódot folytattunk évmilliókon át.

Az ősember nem is gyűjtögető volt, hanem csúcsragadozó

A tudósok eddig azért hihették azt, hogy bogyók, gabonák és különféle növényi eredetű ételek is felkerültek az ember őseinek étlapjára, mert míg az ősmaradványokban bőséges bizonyítékot találhattunk a vadvadászatokra, addig a gyűjtögető életmódra az antropológusok hagyományosan a modern néprajzból következtettek.

Több komoly bizonyíték van arra vonatkozóan, hogy az ember egy ősi csúcsragadozója volt az akkori Földbolygónak:

Az emésztőrendszerünk is olyan, mint a táplálékláncban feljebb lévő állatoké.

Más főemlősökhöz képest a testünknek több energiára van szüksége testtömegegységenként, ami korlátozza az élelemkeresésre szánt időnket.

Hirdetés

Még a genomunk is arra utal, hogy nagyobb mértékben támaszkodunk a húsban gazdag étrendre, mint a cukorban gazdag étrendre.

Az emberi civilizáció már az ősi időkben is uralta a Földet?

Egyre biztosabb, hogy egykor az ősi időkben, valamikor a dinoszauruszok utáni korszakban az ember evolúciósan “kilőtt”, és ledominált minden más fajt.

Erre a mai napig nincs egyértelmű magyarázat, mivel a majmok sokkal régebb óta fejlődtek ki, valamiért mégsem tanultak meg beszélni, bár némely majomfaj képes volt már eszközöket használni, kisebb csapatokban és társadalmakban gondolkodni.

Vagyis létezett egy az emberiség előtti másik emberi civilizáció, még ha ez egy sokkal kevésbé fejlett civilizáció volt, a maga ősi megoldásaival is.

Az emberi faj tehát évmilliók óta “keseríti meg” más fajok életét a Földön és a dinoszauruszok után mi lehettünk a második egyeduralkodó faj a Földön, mely valamennyi kontinensre eljutott.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.