CímlapsztorikÉrdekes világ

Az emberiség előtt építhetett hidat egy ismereten civilizáció, még Ádám és Éva előtt?

Egy megdöbbentő, sokak szerint egyértelműen mesterséges struktúra: egyetlen “bibi” van vele… Akkor épülhetett, amikor még ember sem élt a Földön?!

Különös struktúra tartja lázban a régészeket

Létezik egy hely, egész pontosan a Dél-India egyik csúcsát Srí Lanka északnyugati részével összekötő apró szigetek és zátonyok láncolata, mely az utóbbi években nagy port kavaró viták tárgya, nem véletlenül.

Feljegyzések arról tanúskodnak, hogy kb. a 15. századig Ádám hídján száraz lábbal át lehetett kelni, azaz teljes egészében a tengerszint felett volt.

Hirdetés

A hidat 1480-ban egy trópusi ciklon tette tönkre, majd a viharok egyre inkább kiszélesítették a szigetek közti szorosokat

Ami még ennél is érdekesebb, az a felvetés, miszerint könnyen lehet, hogy a híd egyáltalán nem a természet műve és erre állítólag több komoly bizonyítékot is találtak a régészek.

Ez azonban egy még érdekesebb kérdést vet fel, mely alapjaiban írhatja újra az emberiség és a Föld történetét.

Ha ugyanis a híd mesterséges, felvetődik a kérdés: kik építhették?

A híd ugyanis 1,7 millió éves, vagyis jóval azelőtt “épülhetett”, hogy emberek egyáltalán létezhettek volna, nemhogy a birtokában lettek volna annak a technikai tudásnak, hogy meg tudják építeni…

“Ádám hídja” végső bizonyíték arra, hogy nem mi vagyunk az elsők a Földön?

A Rámájana hindu eposz szerint Hanumán építette, aki segíteni akart Rámának abban, hogy átkeljen a tengerszoroson és megmentse Szítát.

A muszlim hagyomány szerint Ádám kelt át a „hídon”, miután kiűzetett az édenkertből.

Eszerint Ádám, az első ember a mennyből érkezett, és pont Srí Lankán ért földet. Át akart kelni Indiába, ám útját állta az óceán, ezért az Úrhoz imádkozott.

Angyalok siettek a segítségére, akik misztikus erejükkel pillanatok alatt megépítették a hidat, Ádám hídját. Ádám átlépdelt rajta, és Indiában telepedett le, utódai pedig innen vándoroltak szét a Földön.

Hirdetés

Ez utóbbi valahol azt feltételezi, hogy az Édenkert valahol a régióban lehetett, ha elfogadjuk azt, hogy egy fizikailag a Földön létező helyről van szó, ami ugye közel sem biztos.

Ádám hídjával kapcsolatban a mai napig heves viták vannak, egyesek ugyanis azt állítják, hogy ez egy ember előtti másik civilizáció egyik utolsó fennmaradt “alkotása”.

“Valakik megépítették ezt a hidat, jóval azelőtt, hogy ember élt a Földön. Vagyis nem mi vagyunk az elsők ezen a bolygón – vélik sokan.

Az előző emberiség elméletében hívők azt állítják, hogy a jelenleg a Földön élő emberiség nem az első, hanem a második, vagy már a sokadik generációja egy ősi civilizációnak, mely korábban kipusztította önmagát vagy egy külső tényező eltörölte őket.

Hatalmas mesterséges kőtömbök nyomait fedezte fel a NASA?

Sokáig geológiai képződménynek tartották, mígnem a NASA felvételei olyasmit mutattak, aminek hatására a képek szenzációként járták be a világot.

A fotókon ugyanis tökéletesen kivehető, hogy a kőtömbök legalább 50 kilométer hosszan, precíz vonalban, egymástól azonos távolságra sorakoznak a víz alatt, ami egyértelműen a megtervezettség jele.

Kik rendelkezhettek akkoriban ilyen szintű technológiával? Hiszen a hivatalos álláspont szerint Homo sapiens is mindössze 150 ezer éve él a Földön.

Az Indiai Geológiai Intézet igazgatója, Dr. Badrinarayanan Srinivasan kutatást végzett a különleges földsánc környezetében, és arra a következtetésre jutott, hogy az mesterséges konstukció, vagyis ember készítette.

Dr. Badrinarayanan és kutatócsapata a híd mentén 10 lyukat fúrt. Körülbelül 6 méterrel a felszín alatt találtak egy konzisztens meszes homokkő réteget, korallokat és sziklához hasonló anyagokat.

A csapat 4-5 méterrel lejjebb egy réteg laza homokot is felfedezett, és ez alatt egy kemény sziklaképződményt, melyek szabályos kocka vagy téglatest alakúak voltak. Ezek képezik a keskeny földsáv alapját.

Tudósok úgy vélik tehát, hogy a híd mesterséges eredetét erős bizonyítékok támasztják alá: a szerkezet alapját képező rendkívül szabályos mészkőtömbök arra utalnak, hogy mesterséges konstukcióval van dolgunk.

Ezek a szabályos tömbök ugyanis nem lehetnek a természet megnyilvánulásai, azokat emberi, vagy más kéz alkothatta.

Nagy port kavaró vita a valódi eredetről

A mai napig nem tudtak megyegezésre jutni a struktúra eredetét illetően.

Felmerült egy hiányos de lehetséges tudományos magyarázat is, miszerint a híd valójában egy különös és véletlenül pont szabályosnak tűnő gyűrődés a Föld kérgén.

Ez azonban felvetné a nyilvánvaló kérdést:

Máshol a bolygón miért nem láthattunk sehol eddig még hasonló “geológiai” képződményeket?

Még a hoaxorfact.com tényellenőrző oldal is arra az álláspontra jutott, hogy meghatározhatatlan a struktúra természete.

Maradnak tehát a kérdőjelek, és ki-ki eldöntheti magában, mit fogad el magyarázatként…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.