CímlapsztorikÉrdekes világ

Az EU milliárdos támogatásokkal külföldről buktatná meg Orbán Viktort?

Az Európai Unió milliárdos pénzesővel cselezi ki a civil ellenes magyar kormányt. Orbán kénytelen lesz végignéznie az egészet és talán saját bukását is…?

Pénzt és forrásokat kaphatnak “Orbán ellenségei”

Nem kellett a kormánynak a Norvég Alap 77 milliárdja, cserébe most végig kell néznie, ahogy az Európai Bizottság milliárdokkal támogat magyar civileket.

Ráadásul idén először az uniós értékek, vagyis a jogállamiság és a demokrácia védelmét is támogatják úgy, hogy a pénzek elköltéséhez a kormánynak egy szava sem lehet.

Hirdetés

Az EU mesterterve Orbán megbuktatására?

Szó szerint nem teszi zsebre a magyar kormány azt, amivel hamarosan “megbombázza” Magyarországot az EU.

Az ötödik Orbán-kormány inkább teljes mértékben lemondott tavaly a Norvég Alap 77 milliárd forintos támogatásáról, mert ezt a pénzt a civieknek szánták volna, ezt pedig a népellenállástól paranoiásan rettegő hatalom veszélyforrásnak érzékelte.

Míg a norvégok a magyar kormánnyal kialakult vita miatt végül egyetlen fillért sem küldtek Magyarországra, az Európai Bizottság segítségével most jelentős pénzhez fognak jutni helyi magyar nonprofit szervezetek, NGO-k.

Egyesek szerint ez a pénz jár a civileknek és egy normális demokráciában szükség is van ilyen megoldásokra és támogatásokra egy normális demokráciában.

Mások szerint ez az EU nyílt mesterterve az ötödik Orbán-kormány megbuktatására.

Ezen narratívára sincs konkrét bizonyíték, mindössze logika lehet mögötte, ezt azért érdemes hozzétenni.

Elzárt EU-s pénzcsapok, külföldről megtámogatott “ellenállás”?

Azonban ha a hideg logika mentén követjük végig az egészet, akkor abban valóban lehet valami, hogy az utóbbi pár évben egyre inkább szorult a hurok a magyar kormány és személyesen Orbán Viktor körül.

Ez pedig sokak szerint annak köszönhető, hogy Orbán gátlástalanul használta ki az EU-s forrásokat a saját gazdagodására, mások szerint az EU-nak az a baja vele, hogy nem áll be a sorba és nem fújja jó szolgálóként ugyanazt a követ, amit Brüsszelből fújnak…

Most, hogy az EU-s pénzcsapokat elzárták, hogy az Orbántól független civil kezdeményezésekbe elkezdenek pénzt önteni, egyes elemzők szerint megindult egy titkos háború és nyomás az Orbán-kormány ellen.

Hirdetés

A cél pedig egyfajta belső puccs előkészítése, ahol a magyar miniszterelnököt a sjaát népe fogja megbuktatni.

Ki mit gondol erről?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.