CímlapsztorikÉrdekes világ

Az Európai Bíróság elrendelte a gyorsított eljárást Magyarország ellen

Megvalósulni látszik Orbán egyik legnagyobb rémálma…?

Az Európai Bíróság elnöke elrendelte a gyorsított eljárás alkalmazását Magyarország és Lengyelország ügyeiben, és kitűzte a tárgyalás időpontját is

– jelentette be az Európai Bíróság.

Hirdetés

valamely tagállamban a jogállamiság elveinek megsértése esetén az EU költségvetésének védelmére irányuló feltételességi mechanizmust érintő C-156/21. és C-157/21. sz. Magyarország és Lengyelország kontra Parlament és Tanács ügyekben az Európai Bíróság elnöke elrendelte a gyorsított eljárás alkalmazását”

– jelentette be az Európai Bíróság.

Az ügyekben a tárgyalást 2021. október 11-12-re tűzte ki.

A per célja annak megállapítása, hogy az uniós források jogállamisági feltételekhez kötése összeegyeztethető-e az uniós joggal, amit egyébként Magyarország és Lengyelország vitat.

A tárgyalás időpontja sokak szerint nem véletlen és tulajdonképpen van egy olya narratíva is, mely szerint Brüsszelből akarják elősegíteni Orbán Viktor megbuktatását.

Az eljárás és a pénzek megvonása ugyansi rendkívül nehéz helyzetbe hozza a választásokra készülő kormányt és magát a miniszterelnököt is.

Varga Judit úgy véli, hogy “a mostani eljárás is ékes példája az ellenünk folyó politikailag motivált koncepciós eljárásnak”, amivel véleménye szerint “megrendítik az egész európai együttműködésbe vetett bizalmat.”

Továbbá hozzátette, hogy “a magyar kormány továbbra sem enged a zsarolásnak” és a magyar érdekeket fogják képviselni.

Ti mit gondoltok?

Hirdetés
Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.