Címlapsztorik

Az Európai Ügyészség lecsukathatja Orbán Viktort, ha nyer az ellenzék

Elméleti jogalapja lenne annak, hogy rácsok mögé kerüljön a jelenleg regnáló miniszterelnök? Elképesztő forgatókönyv kezd kirajzolódni. Orbán elmenekülhet, de el nem bújhat?!

Az EU ügyészsége pörölycsapás lesz a magyar kormányra?

Tényleg eljöhet a nap, amikor először fogunk példát látnia rra, hogy magyra politikusokat börtönbe csuknak és vezetőszáron visznek el?

A hír apropója és alapja az alábbi:

Hirdetés

Június elsején megkezdheti a működését az Európai Ügyészség – közölte a szervezet szóvivője a Euronews tudósítójával. A Laura Codruta Kövesi vezette szervezettől áttörést várnak az uniós forrásokkal zajló visszaélések felderítésében. Magyarország egyelőre nem csatlakozik.

Korlátlan jogkörrel rendelkeznek és vádat is emelhetnek

A legnagyobb újdonság az lesz, hogy a testület ügyészei a résztvevő 22 tagállamban a helyi hatóságoktól függetlenül nyomozhatnak majd az uniós pénzekkel kapcsolatos ügyekben és vádat is emelhetnek ezekben az ügyekben.

Az ügyészséget a román Laura Codruta Kövesi vezeti, aki korában a román korrupció ellenes ügynökség, a DNA vezetője volt és több miniszert, illetve polgármestert börtönbe juttatott.

Nos, hazánk nem csatlakozott, talán érhető okokból…

Itt eleve bukó lenne a dolog, de a jogi elméleti vita azonban megvan erről, sőt, még ennek ellenére is megvan a lehetősége, hogy korrupciós és egyéb ügyekkel kapcsolatban vádat emeljenek akár személyesen Orbán Viktor ellen.

Ellenzéki mesterterv, avagy Orbán ettől tart annyira?

A lényeg az, hogy egy ellenzéki győzelem esetén az ellenzék által felállított kormány csatlakozna az Európai Ügyészséghez.

Így akár kétharmad vagy többség sem kell ahhoz, hogy komoly vádemeléseket tegyenek Európából Orbánra – vélik egyesek.

A jogszabályok és törvények ráadásul addig még bőven változhatnak, még kedvezőbbé téve egy ilyen fordulatot.

Persze ha a magyar miniszterelnök valóban lopott és valóban korrupt, abban az esetben talán volt esze, és más strómanokra bízta a piszkos ügyeket.

Hirdetés

Ez esetben Mészáros Lőrincnek lesz félnivalója – vélik.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.