Misztikum

Az idő múlása csak illúzió: egyszerre létezik a múlt, jelen és jövő a tudósok szerint

Az időutazás lehetséges, és az idő maga csak egy illúzió, egy “önámítása” az agynak, hogy azt gondolja, hogy lineárisan halad minden előre.

A tudósok legalábbis egy új elmélet alapján ezt feltételezik.

A blokk univerzum elmélete adhat ugyanis választ minden kérdésünkre, ami eddig valaha felmerült és válaszok nélkül maradt.

Hirdetés

Ez egy olyan elmélet, aminek ha megértjük a szemléletét, az egész életünk megváltozik, ahogyan az is, ahogyan az időre mint fogalomra tekintünk.

Ez sokmindent tényleg átalakíthat, és lehet, hogy a tudományos könyveket is itt-ott át kell majd írni, legalábbis az időről szóló részeket.

A blokk univerzum rendszere ugyanis azt mondja, hogy nincs múlt, sem jelen, vagy jövő. vagyis inkább úgy fogalmazhatnánk, hogy minden egy és ugyanazon “időben” zajlik.

A blokk univerzum elmélete a “most”-ot egy tetszőleges időbeli helyként írja le, és kijelenti, hogy a múlt, a jövő és a jelen egyidejűleg léteznek.

A blokk univerzum elmélete, ahogyan azt Dr. Kristie Miller 2019-ben elmagyarázta, azt állítja, hogy univerzumunk egy óriás négydimenziós blokk lehet a téridőben, amely mindent tartalmaz, ami valaha megtörtént, és történni fog az idő hagyományos felfogásában.

Dr. Kristie Miller, aki a Sydney-i Egyetem Időközpontjának igazgatója, az ABC Science kiadványában magyarázta el az elméletet. Miller leírta, hogy az összes létező pillanat egymáshoz viszonyítva három térbeli dimenzióban és egyetlen idődimenzión belül van.

Az egyik leglényegesebb dolog az egészben az, hogy eszerint az időutazás ténylegesen lehetséges is.

Azonban az időutazásnak feltételei vannak még ebben a rendszerben is.

Ha a múltba utazunk, a múlt részei vagyunk. Fontos, hogy mindig is a múlt részei voltunk.

Hirdetés

Nem tudnánk befolyásolni jelenünket a múlt megváltoztatásával, mondja Miller.

Ennek oka az, hogy a jelen egyidejűleg létezik a múlttal, és ezért elválaszthatatlanul kapcsolódnak egymáshoz.

Az időutazást csakis úgy lehetne kivitelezni, hogy fénysebességre gyorsulunk fel, ehhez azonban egyelőre nem áll rendelékezésünkre semmilyen technológia.

A fejtegetések szerint egyes féreglyukak valójában egyfajta természetes időgépként működhetnek, és ezek jelenthetik a kulcsot a téridő pontok közötti “ugráláshoz”

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.