CímlapsztorikÉrdekes világ

A felső tízezer rejtélyes világa: ők azok, akik nyomorban tartják a bolygó lakosságát és háborúkat generálnak

A pénz fogságba esett társadalom: nyomorban tartott világok, a Föld népének vérét szívó uzsorapiócák. Ők azok, akiknek teljhatalma van felettünk!

Mint arról már többször részletesen beszámoltunk: létezik egy nagyon szűk elit, akik markukban tartják a világunkat pénzügyi, politikai és egyéb befolyásuk révén.

Ez a szupergazdag elit kétszer annyi vagyonnal rendelkezik, mint a bolygó minden polgárának pénze összeadva, mégis csak a társadalom alig 1%-át teszik ki.

Hirdetés

A bizonyos felső tízezer…

Az Oxfam globális jótékonysági szervezet egy újonnan kiadott jelentésében tettem érhető ezen elit karvalytőkés csoport létezése.

A roppant gazdagok és az emberiség többi része között groteszk nagyságrenddel tágul a szakadék.

Ennek a szakadéknak a mélyítésében érdekeltek.

Ahogyan ők gazdagodnak, a vagyonukat a hatalom további növekedésére használják fel.

Azaz nyomorban és szegénységben tartanak komplett régiókat a Földön, társadalmi csoportokat, országokat, a modern emberből pedig adósrabszolgát csináltak a bankokon és egyéb pénzintézeteken keresztül.

Csak egy példa, milyen mértékű a vagyonigazságtalanság: világ 22 leggazdagabb emberének több vagyona van, mint az összes nőnek egész Afrikában.

A jelentés szerint mindössze 2153 milliárdos található a világon, de vagyonuk akkora, mint 4,6 milliárd emberé, vagyis a világ népességének körülbelül 62 százalékáé, ami a becslések szerint 7,7 milliárd ember.

A különbség a gazdagok és a kevésbé jól élők között még szélesebbnek tűnik, ha a leggazdagabbak – a legfelső egy százalék – együttes jövedelmét összehasonlítjuk a 6,9 milliárd ember jövedelmével

Hirdetés

– írja az ÚjVilágtudat az Oxfam adataira alapozva.

A jelentés szerint az egy százalék több mint kétszer annyi vagyonnal büszkélkedhet, mint a világ népességének közel 90 százaléka.

Kik állnak a szűk elit mögött?

Olyan nagy és látszólag rengeteg jótékonysági tevékenységet végző személyekből, mint Bill Gates, Rothschildék, a Rockefeller dinasztia, Jeff Bezos és a hozzájuk hasonló milliárdosok…

„Ha mindenki a vagyonán ülne, amelyet 100 dolláros bankjegyekből halmoznának egymásra, az emberiség nagy része a földön ülne. Egy gazdag országban egy középosztálybeli ember egy széken ülne. A világ két leggazdagabb embere pedig az űrben ülne.”

Egyértelmű, hogy ez a pénzügyileg „túszul ejtett” világ nem változik meg, amíg „a megtört gazdaságok a milliárdosok és a nagyvállalatok zsebét tömik a hétköznapi férfiak és nők rovására.”

„Nem csoda, hogy az emberek azt kezdik kérdezni, hogy vajon kellenek-e a világnak a milliárdosok.”

A helyzet azonban annyiban súlyosabb, hogy ezek a milliárdosok saját magukat nevezték ki a bolygó irányítására.

És eszük ágában sincs távozni az irányításból: ők akarják a bolygót megkaparintani, teljes egészében.

Ehhez pedig szükségük van az olyan adósrabszolgákra, mint mi…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.