CímlapsztorikÉrdekes világ

Az óvóhelyen jött világra két ukrán baba az orosz támadások alatt

“Khersonban a kagyló alatt két fiú született az egyik szülőotthonban oblaštovanomu a bomboshovi щіíban. Két új élet, amelyeknek már megvan a háború a genetikai kódjukban. Mi és ők soha nem felejtünk, és soha nem bocsátunk meg!”

Az élet megy tovább, gyerekek születnek és senki sem tud legyőzni minket! – írta a Facebookon az ukrán egészségügyi miniszter.

Az orosz-ukrán háború harmadik napján két kisfiú született meg Herszon városában az egyik óvóhelyen, miközben zajlott az orosz katonai akció.

Hirdetés

„Két új élet, amely már a háborút hordozza a génjeiben. Sosem felejtjük, és sosem bocsátjuk meg!” –

írta a hírhez az ukrán egészségügyi miniszter, Viktor Liasko, aki csodálatának adott hangot az orvosok munkája iránt.

A miniszter megjegyezte, hogy egyetlen kórház sem zárt be az országban, az orvosi ellátás folyamatos, ami azért is fontos, mert nemcsak háború, hanem még járvány is van, sokan fekszenek még az intenzív osztályokon.

Az élet megy tovább, gyerekek születnek és senki sem tud legyőzni minket!

– írta Viktor Liasko.

“Hihetetlenül büszke vagyok az orvosainkra! Ugyanígy vagy a katonasággal, a biztonságiak és a mentők hihetetlenül tartják a csapást! Egy kórház sem zárt be, mindenki dolgozik és orvosi ellátást nyújt. Senki sem ijedt meg, és mindenki bátran néz az ellenség szemébe.

A saját földünkön vagyunk! Meg fogjuk védeni a családunkat. Mindenki a helyén, ahogy tud.

Soha nem gondoltam volna, hogy orvosi páncélt fogok keresni. De a mentőket szándékosan kirúgó orosz terroristák akciói miatt erre is kényszerülünk.

A katonaság fegyverrel a kezükben védi az országot, az orvosok fegyverei önzetlen munkaerő. Három napja senki nem volt otthon, és nem is lesz egyhamar. De mi készen állunk…”

Hirdetés
Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.