CímlapsztorikTudomány

Az Oxfordi Egyetem professzora megdöbbentő dolgot állít a földönkívüliekről és az emberiségről

Ha igaza van, már rég megtörtént az a bizonyos találkozás, de ez még nem minden…

Nem akármit állít az Oxfordi Egyetem egyik professzora.

Elmondta ugyanis azt, hogy az evolúciós elmélet hogyan használható fel arra, hogy az idegen élőlények kinézetét és viselkedését reprodukálni tudjuk.

Hirdetés

Egy tanulmányt is készítettek nemrég arról, hogy hogyan is zajlott le az idegenek fejlődése.

Elmondható, hogy az International Journal of Astrobiology folyóiratban ismertetett elemzés szerint az idegeneket feltehetőleg ugyanazok a folyamatok és mechanizmusok alakították a természetes szelekció útján, amilyenek az embereket.

“Alternatív megközelítést kínálunk, amely az evolúciós elméletet használja, hogy olyan jóslatokat készítsünk, amelyek függetlenek a földi részletektől.

Ez hasznos megközelítés, mivel az elméleti predikciók olyan lényekre is alkalmazhatók, amelyek például szilícium alapúak, nincs DNS-ük és nitrogént lélegeznek.”

– jegyezte meg a professzor.

„Azt még nem tudjuk megmondani, vajon az idegenek kétlábon járnak-e vagy nagy zöld szemük van.

De hiszünk abban, hogy az evolúciós elmélet egyedi plusz eszközt ad ahhoz, hogy megpróbáljuk megérteni, milyenek lehetnek a földönkívüliek”

– mondta Levin.

„Elmondhatjuk, hogy a megjósolhatóságnak létezik egy olyan szintje az evolúciót illetően, aminek alapján feltételezhetjük, hogy az evolúció pont úgy alakította az idegeneket, mint minket”

Hirdetés

– tette hozzá.

Ez azért rendkívül érdekes, mert a mostani kutatás kis lépéssel előrébb visz annak megválaszolásában, milyenek lehetnek a távoli bolygókon lakó lények, ha léteznek egyáltalán

Sokak szerint a professzor által felállított elmélet és megfigyelés nem csak azt sugallhatja, hogy a földönkívüliek köztünk járhatnak akár most is, hanem azt is, hogy nagyon hasonlóak lehetnek hozzánk.

Az sem kizárt, hogy ugyanúgy nézhetnek ki, mint az emberek….

Csak sokkal fejlettebb képességekkel rendelkeznek, vagy ha nem úgy néznek ki, mint mi, akkor képesek más-más alakot ölteni.

A kutatásalaposan felborzolta a kedélyeket, és újraélesztette a heves vitáét arról, hogy egyedüli fejlett fajként élünk-e a Földön vagy sem.

Szerintetek?

Nektek mi a véleményetek?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.