Tech-Kütyük

Az ukránok elkezdhetnek halottakat feltámasztani: forradalmi technológia sokkol mindenkit

Ilyen még tényleg nem volt, visszahozhatók lesznek az elhunytjaink – legalábbis részben. Rögtön Gesztesi Károllyal kezdenék?!

Egy ukrán cég nagyon nagy fába vágta a fejszéjét, ugyanis egy olyan technológiát találtak és dolgoztak ki, ami visszahozhatja a már elhunyt embereket is.

Legalábbis részben, hangilag.

Hirdetés

Kezdjük az elején:

Korábban debütált az Obi-Wan Kenobi sorozat a Disney+-on, amiben ismét James Earl Jones hangján szólalt meg eredeti nyelven a rettegett Sith Nagyúr, Darth Vader. Persze mindezt az afroamerikai színész közreműködése nélkül, hiszen a 91 éves Jones már visszavonult a színészettől, viszont a karakter hangjának jogair átruházta a stúdióra, illetve a Respeecher nevű ukrán cégnek.

Ők a mesterséges intelligencia és archív felvételek segítésével megalkották James Earl Jones hangját, hogy Vader ugyanazon a félelmetes orgánumon szólalhasson meg a sorozatban.

Nemrég egy rajongói kérésre még megdöbbentőbb dolgot tettek.

Megalkották az egész eljárást Kránitz Lajos hangjával is.

A 2005-ben elhunyt színész többször is kölcsönözte Darth Vader hangját, először A Birodalom visszavág-ban és A Jedi visszatér-ben, majd A Sithek bosszújában is.

A Respeecher-nek köszönhetően most teljesen új kapuk nyílhatnak meg a magyar szinkronvilágban is.

Ugyanis konkrétan halott emberek hangja, szinkronja támasztható újra fel.

Most az is felmerült, hogy Gesztesi Károlyt is feltámasztanák ebben a formában.

Hirdetés

A Shrek kapcsán a Dreamworks már dolgozik a széria 5. részén.

Persze bárki is venné át Gesztesi Károly helyét, sehogy sem lenne jó választás, hiszen Gesztesi egyenlő Shrekkel; ez nem kérdés.

Persze van rá esély, hogy továbbra is a színész hangján szólaljon meg magyarul mindannyiunk kedvenc ogréja, ugyanis ha az örökösei beleegyeznek, akkor az ukrán cég korábbi felvételek segítségével fel tudják támasztani az ő hangját is.

Az egész rendkívül érdekes ha jobban belegondol az ember.

A technológia ugyanis arra is képes lesz az elkövetező években szakértők szerint, hogy bárkinek az elhunyt szerettének a hangját “utánozza”, lemásolja.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.