Tudomány

Egyik napról a másikra megismétlődhet ami 2020-ban? Kínából indulhat el az “Ítéletnapi-variáns”

Attól tartanak, hogy megismétlődhet a 2020. januári forgatókönyv, amikor a pekingi rezsim titkolózása vezetett a mostani világjárvány kialakulásához.

A Népszava döbbenetes eseményekről számolt be Kína kapcsán.

Lényegében folyamatosan déjá vu kerülgeti az embert, mert sorra úgy zajlanak az események, olyan hírek látnak napvilágot, mint annak idején 2020 elején, a világjárvány kitörése előtti történelmi pillanatokban.

Hirdetés

Kína drámaian változtatott a covidhoz való hozásállásán

Furcsa módon Kína változtatott a járványhoz való hozásállásán, méghozzá drámai módon, amit csak részben magyaráz az, hogy a kínai rezsimmel szemben az emberek a szabadabb életért és kevesebb kontrollért kezdtek el fellázadni.

A beszámolók túlterhelt kórházakról és a halottasházakról szólnak, de lehetetlen pontos képet kapni a pandémia mértékéről.

A kínai egészségügyi szolgálat befejezte a tömeges tesztelést, felhagyott a napi fertőzések számának közzétételével, és változtatott a halálozási statisztikák nyilvántartásán.

Emiatt a hivatalos adatok szerint decemberben mindössze 12 kínai hunyt el koronavírus-megbetegedésben. Kínában a 1,4 milliárdos lakosság jelentős része nem rendelkezik megfelelő védettséggel a Coviddal szemben.

Egy ideje pedig már nem is közölnek napi adatokat, mintha csak bedobták volna a gyeplőt a lovak közé.

Kína szándékosan hagyja, hogy szétterjedjen a vírus?

Kína szándékosan ereszthette el a vírust, hogy a populáción végigsöpörjön.

Kínában a 1,4 milliárdos lakosság jelentős része nem rendelkezik megfelelő védettséggel a Coviddal szemben. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai alapján a kínaiak 13 százaléka egyáltalán nincs beoltva.

Az, hogy mit okozhat egy ekkora populáción végigszaladó vírus, még senki sem tudja megjósolni előre.

Így biztos:
Kína az utaási feltételeken is jelentősne lazított, ami teljesen érthetetlen.

Hirdetés

A koronavírus-járvány tombolása közepette ugyanis Kína január 8-ától lazít a több mint két és fél éve érvényben lévő szigorú beutazási szabályokon, újrakezdi saját állampolgárainak az útlevélkiadást turisztikai célú utakra.

Vírus cunami és “Ítéletnapi-variáns” szabadulhat rá a világra?

Az amerikai kormányzat szerint a nemzetközi közösséget egyre inkább aggodalommal tölti el a kínai járványhullám.

Továbbá az, hogy az ázsiai ország nem szolgáltat átlátható adatokat a pandémiáról, köztük a vírusgenom-szekvenciákról sem.

Dominic Dwyer ausztrál infektológus a brit The Guardiannek rámutatott:

nem tudni, hogy milyen variánsok terjednek jelenleg Kínában, ahogyan azt sem, hogy ezek a vírusváltozatok hogyan reagálnak az oltásokra.

Ez pedig ijesztő párhuzam a 2020 elején lezajló eseményekkel.

Végig ez volt a terv?

Természetesen ahogyan az lenni szokott, újra felmerültek különféle, alaptalannak látszó szóbeszédek arról, hogy már 2020-ban eleve az volt a terv, hogy a világéra szándékosan eresszék rá a járványt, mintegy globális kísérleti jelleggel.

Akkor azonban nem sikerült, ezért most újra próbálják a B-tervet – vélik egyesek.

Azonban noha vannak arra utaló bizonyítékok, hogy maga a vírus valóban egy laborszökevény, erről többek között a HVG.hu és az Index is írt, de ez legfeljebb egy laborbaleset következménye, nem pedig szándékosság, legalábbis a jelenlegi ismereteink alapján.

A 2020 elejével kapcsolatos párhuzamok azonban valóban nagyon ijesztőek.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.