Érdekes világMisztikum

Az USA az egész világot átverte: már rég nem létezik a világ aranytartaléka?!

A legendás Fort Knox trezorjai mind üresek és hamis arannyal tartják illúzióban a világgazdaságot? Az igazság nem csak sokkolná, de romba is döntené a világot.

Évek óta egyre nagyobb a rejtély a hírhedt amerikai aranyraktár, Fort Knox körül.

A komplexumban tárolják ugyanis az USA legnagyobb aranykészletét. Azonban az építményt nagyon jól őrzik, és az egyik legszigorúbb védelem alá esik.

Hirdetés

Mindemellett azzal hívta fel magára a közvélemény figyelmét, hogy nem engedik be a médiát, és lényegében senkit, aki ellenőrizni tudná, mennyi aranya is van az USA-nak.

Az Egyesült Államok senkit nem enged aranytartalékai közelébe.

Az USA-kormány azt állítja, 8133,5 tonna fizikai aranya van hivatalosan tartalékban. Ennek 58 százaléka állítólag Fort Knoxban, 20 százaléka a New York állambeli West Pointban, 16 százalék Denverben (Colorado) van és öt százalékán a new yorki Federal Reserve ül.

Sokak szerint azonban nagyon átláthatatlan Amerika aranykészletének ügye.

Korábban pedig több ízben felmerültek olyan vádak, hogy Fort Knox trezorjai teljesen üresek, vagy nagyon hiányosak lehetnek.

Senkit nem engednek be a boltozatos pincékbe, hogy megnézhesse vagy megszámolja az ott tárolt aranyrudakat.

Egyszer ugyan beengedték egy látványos csinnadratta kertében az újságírókat a helyiségekbe, de az is csak azért történt, mert a média nyomása hatalmas volt, és már senki sem hitte el, hogy Fort Knox aranyban gazdag.

Ez egészen pontosan 1974 szeptember 23-án történt meg.

Akkor a látogatók meggyőződhettek arról, hogy az arany (a 147 millió monetáris uncia, vagyis nagyjából 4,5 millió kiló) ott van.

Hirdetés

Legalábbis aranytömböknek látszó dolgokat vehettek szemügyre és fotózhattak, filmezhettek le.

Savpróbát ugyanis nem végezhettek, és több ott járt újságíró számolt be arról, hogy az aranytól nem megszokott módon különös narancssárga réteg borította az “aranyrudakat”.

Olyan vádak is felmerültek, melyek megbízható személyekhez köthetők.

A Trends Research Intézet alapítója, arról beszélt, hogy Németország aranya hiányzik.

Az interjú során beszélt más országok aranykészleteivel kapcsolatban felmerült problémákról, valamint az összeomlás szélén álló globális gazdaságról.

Ez ugyanis elhozhatná a nagy összeomlást egyesek szerint, ha ugyanis kiderülne, hogy Fort Knox trezorjai üresek, hatalmas világgazdasági pánik uralkodna el a világon, és a tőzsdékre is tragikus hatással lenne.

Egy elemző szerint az a baj, hogy még ha csak Amerikára is lenne először katasztrofális hatással, mégis, minden kártyavárként dőlne össze, mivel a világ gazdasági a globalizáció miatt szoros összhangban van egymással.

Vagyis a Fort Knoxban elrejtett hazugság az egész világot magával ránthatja egyszer…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Ha tetszett, kövesd partnerünk tartalmait is!

Iratkozz fel a csatornára.

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.