Érdekes világ

“Azt javaslom, hogy szálljatok le a magas lóról” az évtized írása arról, hogyan irányítanak minket a politikusok

“A hatalmat gyakorlók minden oldalon mindig csak féligazságokat, hazugságokat a saját igazukat mondják. A mi érdekeink rovását az ő hatalmuk megőrzése szolgálja csupán. Sosem volt, most sincs és nem is lesz jó és rossz oldal. Nincs hová állnotok. A hatalom bárkiben is testesül meg nem tud jó maradni, mert az folyamatosan növekedni akar, egyre nagyobb embercsoportot épít maga köré, egyre több érdekkört épít, így egyre kevésbé képes megtartani eredeti és tiszta szándékait.”

“Azt javaslom, hogy szálljatok le a magas lóról, ne higgyétek jobbnak vagy okosabbnak magatok.

A hatalmat gyakorlók minden oldalon mindig csak féligazságokat, hazugságokat a saját igazukat mondják.

Hirdetés

Senki sem jobb csak azért, mert másik politikai oldal által hagyta magát becsapni.

A tömegek irányításának és manipulációjának komoly tudománya van. Pszichológusok és marketingesek ezrei dolgoztak már azon, hogy ez minél hatékonyabb legyen.

Több ezer könyv és publikáció jelent már meg ezekben a témákban.

Több ezer vállalat alapul ezen tudás különböző etikus és etikátlan felhasználására. Nem lenne ennyi, ha nem működne.

Hiába van náluk az erőfölény a mi felelősségünk tudatosnak maradni, azonosítani, amikor manipulálni, irányítani próbálnak minket. Főleg akkor, amikor ez a mi érdekeink rovását és az ő hatalmuk megőrzése célját szolgálja csupán.

Sosem volt, most sincs és nem is lesz jó és rossz oldal. Nincs hová állnotok. A hatalom bárkiben is testesül meg nem tud jó maradni, mert az folyamatosan növekedni akar, egyre nagyobb embercsoportot épít maga köré, egyre több érdekkört épít, így egyre kevésbé képes megtartani eredeti és tiszta szándékait.

Viszont minden hatalom a támogatottságától függ, a tömegtől, a sokaságtól, tőlem, tőled, a szomszédodtól, a jobboldalitól és a baloldalitól, a diáktól és a tanártól, a hitványtól és a nemestől, tőlünk emberektől függ.

Így felelősségünk nekünk van, még ha fel is aprózva. Felelősségünk van olyan rendszert fenntartani és megválasztani, ami a lehető legkevésbé képes túl nagyra nőni és túl hatalmassá válni.

Felelősségünk van azonosítani a manipulációt, a hazugságokat, és kritikus gondolkozással figyelni mindazt, ami körülöttünk történik.

Hirdetés

Felelősségünk van egymás iránt. Felelősek vagyunk tájékoztatni, akikhez nem jut igaz tájékoztatás, felelősek vagyunk szétoszlatni a hazugságokat, felelősségünk van felfedni a manipulációt azok előtt kik áldozatai.

Mindezt tisztelettel és türelemmel.

Mert be kell látnod, mindegy, hogy a győztes vagy a vesztes oldalra szavaztál, rossz Úr alatt mind vesztesek vagyunk.

Nincs jobb és bal csak NÉP és hatalom. Össze kell fognunk, segítenünk kell egymást, ki kell állnunk egymásért, szolidalitanunk kell, figyelnünk kell, okosnak kell lennünk és amikor szükséges, tennünk kell!”

… történjen bármi, amíg élünk s meghalunk
Mi egy vérből valók vagyunk”

Forrás: Váradi Gábor (Facebook – Orbán Viktor megkoronázása a Duna jegén)

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.