CímlapsztorikÉrdekes világ

Bátor bírák mondták ki: zsarnoki eszközökkel korlátozták az emberek szabadságát a járvány alatt?

A 2020-ban alkalmazott lezárások nem csak aránytalanok de szükségtelenek és megalapozatlanok voltak – komoly bírósági döntés sokkolja a közvéleményt és teremthet precedenst.

Olyan bírósági döntés született, amit sokak szerint csak bátor, független bírák hozhattak meg, szembemenve a mainstream, a média és a hatalmak által leuralt közegben.

Ugyanis a lezárásokat és korlátozásokat valamennyi országban alkalmazták a járvány 2020-as tombolása alatt, és számos helyen most, 2021-ben is zajlik az emberek szabadságának – sokak véleménye szerint – indokolatlan, vagy túlzott korlátozása.

Hirdetés

De miről is van szó pontosan, és miért is ekkora nagy szó ez a döntés?

Mert követendő példát, precedenst teremthet.

És egyúttla egy üzenet a világ autoriter politikai vezetőségeinek, erőinek, a karhatalmaknak, hogy az emberek szeme kezd felnyílni a korlátozásokkal kapcsolatban.

A német bíróság kimondta: az elrendelt korlátozások “hatástalanok” voltak, és sértették “a magasabb rangú törvények túllépésének tilalmát,”

-derül ki a Die Welt német lapban megjelent jelentésből.

Az ítélet szerint a kormány “szűken határozta meg azokat az érvényes okokat, amelyek feljogosították az embereket az otthonuk elhagyására,” és ezt az elvet megsértették.

Vagyis a kormány óvatlanul választott az “alapvető jogokat terhelő intézkedések közül, amikor több, ugyanolyan alkalmas eszköz közül választhatott volna”.

Ez egy olyan üzenet a világ összes országának és társadalmának, amin érdemes elgondolkodni.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.