Tech-Kütyük

Behorpadt egy férfi koponyája a túlzott fejhallgató-használattól? Lázban ég a világ

Azóta többen is állították, hogy hasonlóan jártak, és a fejükön, ahol a fejhallgató pántja átnyúl, egyfajta „benyomódás” jelent meg.

Fejhallgatósok!

Ellenőrizzétek, ki az aki tapasztal elváltozást a koponyáján?

Hirdetés

Nagy vihart kavart a napokban a közösségi médiában egy Twitch-streamer, Curtis videója.

Ezen ugyanis az látható, amint a férfi jótékony célból leborotválja a haját, ám nem sokkal később jön a megdöbbenés:

Állítása szerint a feje deformálódott a túl sok fejhallgató-használat miatt

– írja a The Independent alapján a hvg.hu.

Azóta többen is állították, hogy hasonlóan jártak, és a fejükön, ahol a fejhallgató pántja átnyúl, egyfajta „benyomódás” jelent meg.

Az RTL Reggeli a témában Mangó Gabriella háziorvoshoz fordult, aki elmondta: ennek a jelenségnek tudományos magyarázata nincs.

RTL Reggeli adás:

Hogy megláthassuk, hagy-e a fejhallgató a koponyán lenyomatot, azt koponya-röntgennel lehetne kideríteni – így látszódna, van-e a gamer koponyáján egy ilyen bemélyedés.

A szakember azt azonban kiemelte, hogy okozhat koponya-benyomatot nagyon sok dolog, például a csecsemőknél is ismert jelenség, amikor egyéves koruk előtt túl sokat fekszenek az egyik oldalukon, míg a kutacs be nem forr.

Hirdetés

De hasonló történhet például akkor is, ha egy gumi vagy karkötő szorosabban a kezünkön van: a lenyomata egy ideig még megjelenik a bőrön.

Összességében azonban Mangó Gabriella szerint nagyon nehezen elképzelhető, hogy a csontban ilyen mértékű deformitás jelenjen meg.

Attól nem kell félni, hogy ha egy gyerek sokat játszik a fején fejhallgatóval, az valamilyen maradandó károsodást okozna

– hangsúlyozta a szakember a Reggelinek.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!