Béltisztító mediterrán céklasaláta: “kimossa” a szervezetből a méreganyagokat
Mutatjuk, hogyan készítsd el, világszerte rengetegen ismerik és használják a receptet.
A most bemutatott saláta nem csak nagyon finom és tápláló, de a szervezetünkre kifejezetten jótékony hatással van, különösen akkor, ha rendszeresen fogyasztjuk.
A cékla leve pedig csökkenti a magas vérnyomást és erősíti a szív és érrendszert.
Mivel a céklának ennyi jó tulajdonságát ismerjük ma salátát készítünk belőle, amely olyan fantasztikus ízű, hogy még akkor is megkóstolod, ha nem szereted a céklát.
Tele van vassal, mangánnal, antioxidánsokkal, emiatt fiatalítja a bőrt, és az egyik legjobb természetes vértisztító.
A belőle készült saláta pedig nagyon finom, hamar az egész család kedvencévé válhat.
Ezekre lesz szükséged:
- 4 db közepes nagyságú cékla,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 125 g joghurt,
- 1 kiskanál méz,
- 1 evőkanál olívaolaj,
- 2 evőkanál apróra vágott kapor,
- só és ecet ízlés szerint.
Így készítsd el:
Süssük meg a céklát sütőben jó puhára, ha megsült tisztítsuk meg és vágjuk fel kockára és tegyük egy tálba.
Adjuk hozzá az ecetet, az olajat, a sót és keverjük össze, hagyjuk a céklát állni egy kicsit.
A fokhagymát zúzzuk össze, majd kavarjuk össze a joghurttal, a kaporral és kevés sóval.Öntsük a salátára és már fogyaszthatjuk is.
Jó étvágyat hozzá!