CímlapsztorikÉrdekes világ

Bemutatott egy magyar férfi Erdogannak, majdnem agyonverték az elnök testőrei, a TEK-nek kellett kimenekítenie

EGY KIS ÍZELÍTŐ a diktatúrából?

Bántalmaztak egy magyar férfit Budapesten, aki az államalapítás ünnepe alatt Magyarországra látogató török elnöknek bemutatott a két kezével.

A Terrorelhárítási Központnak (TEK) és a magyar rendőrségnek kellett közbeavatkoznia és kimenekítenie az illetőt, akire elmondása szerint Recep Tayyip Erdogan emberei szállhattak rá

Hirdetés

– írja a Magyar Narancs.

A portál beszélt is a férfivel, akit Bán Tamásként neveznek meg. Bán a feleségével és a fiával sétált, amikor figyelmes lett Erdogan konvojára, majd később azt is látta, hogy a török elnök és kísérői a Matild Palace hotelnél állnak meg.

Bán is odament és akkor elmondása szerint Erdogan-szimpatizáns, feltehetőleg török származású emberek mellől nézte az eseményeket.

Tehát a korábbi pletykákkal ellentétben nem az elnök hivatalos testőreiről lehet szó, “csupán” szimpatizánsokról-

Egészen addig, amíg Erdogan meg nem mutatta magát a tömegnek.

„Egyszer csak kijött a török elnök. A csapat mellettem integetett neki, Erdogan mosolyogva visszaintegetett. Én eközben a fejem fölé emeltem a két kezem és bemutattam neki, határozottan.

Rámnézett és lehervadt az arcáról a mosoly”

– mesélte a férfi.

Ezt követően azt vette észre, hogy civil ruhás férfiak tartanak felé, akik előbb lefogták, majd rángatni kezdték, próbálták a kezét lefejteni, illetve valaki a heréjét markolászta, vélhetően annak reményében, hogy majd abbahagyja a mozdulatsort.

Hirdetés

Végül levitték a földre, rátérdeltek a veséjére, hátára, csavargatták a kezét.

Szorult helyzetéből végül elmondása szerint a TEK mentette ki, de a szétválasztás közben így is kapott még pár pofont a törököktől, akik közül az egyik, bár akcentussal, de magyarul káromkodott.

A helyszínre időközben több rendőr is érkezett, akik a TEK-esekkel félkörívet alkotva igyekeztek Bán Tamást kimenteni a törökök gyűrűjéből, majd egy rendőrautóba ültették és elhajtottak vele Budára, ahol elengedték.

Azt mondta, a rendőrök és TEK-esek segítőkészek voltak, megkérdezték, hogy igényel-e egészségügyi ellátást, esetleg hívjanak-e mentőt.

Bán könnyebb sérülésekkel megúszta:

A jobb középső ujján felszakadt a bőr, az öklén, térdén, sípcsontján néhány horzsolás keletkezett.

Mire megérkeztek Budára, addigra szerinte a Belügyminisztérium már tudhatott az esetről, legalábbis ezt vette ki a hatóságiak párbeszédéből. Megkérdezték, hol fog tartózkodni, hogy küldjenek arrafelé időközönként járőrt.

Bán vasárnap késő esti beszélgetésünkkor még a fővárosban volt, de egyébként nem Budapesten lakik.

Eredetileg nem akart a sajtóval beszélni, vélhetően, amikor a Mérce tudósított az esetről még a nevét sem akarta hozzá vállalni, ezért hivatkoztak valószínűleg ott Sándorként rá.

Később azonban, barátai biztatására meggondolta magát, sőt most már valamiféle eljárás kezdeményezésében is gondolkodik, hogy ne lehessen a történteket eltussolni.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!