Misztikum

Bermuda-háromszög: a terület, mely mindent elnyel – a mai napig nincs rá magyarázat, mi folyik ott…

Egy kutatócsoport azt állítja, megfejtette az évszázad rejtélyét, míg mások szerint földönkívüli erők, vagy maga a pokol kapuja játszik közre a titokzatos eltűnésekben.

A területen több tucat repülő, hajó és még egy második világháborús vadászgépraj is eltűnt…

Az Ördög-háromszöge

Sokan csak ezen a néven ismerik azt a valóban egy nagy háromszöget leíró területet, mely rengeteg titokzatos, soha nem megmagyarázott eltűnés helyszínévé vált az utóbbi évszázadokban.

Hirdetés

Földrajzilag a háromszöget Bermuda szigete, Puerto Rico és Miami rajzolja ki.

Egyes forások szerint a Bermuda-háromszög majdnem elnyelte a híres felfedezőt is, Kolumbusz Kristóf 1492-es útján ugyanis majdnem eltévedt örökre a területen.

A világ akkor kezdett el jobban felfigyelni az Ördög-háromszögére, amikor egy második világháborús vadászgép raj tűnt el nyomtalanul felette.

A 19. repülőraj öt darab Avenger típusú repülőgépének egyidejű eltűnése után az aznap a nyomukba eredő, őket kereső Marton Mariner hidroplán is eltűnt…

1918-ban tűnt el az amerikai haditengerészet Cyclops nevű, 19 000 tonnás szállítóhajója: 309 tengerésze közül egy sem került elő.

1948. január 29-én a Star Tiger nevű, Avro Tudor típusú négymotoros repülőgép hatfőnyi legénységgel és 25 utassal, köztük A. Cunninghammel, a brit légierők marsalljával, 380 mérföld távolságban volt a Bermuda-szigetektől.

A földi központ rádiótávírásza még vette a közlést:

„Az időjárás és a repülés kitűnő”,

ezt követően azonban a repülőgép nyomtalanul eltűnt.

A Bermuda-háromszög rejtélye

A repülőgépek és a hajók a katasztrófákat megelőző percekben vagy semmilyen jelzést nem adtak, vagy meg-megszakadó kapcsolattal azt közölték, hogy műszereik nem használhatóak, össze-vissza jeleznek.
Általánosan tényként emlegetett adat szerint az időjárás mindig tiszta, szélcsendes, ideális.

Hirdetés

Sokan sokáig nem tudták, mi okozza az eltűnéseket, és ez még ma sem teljesen tiszta.

Annyi bizonyos, hogy számtalan különféle összeesküvés elmélet született arról, hogy mi is lehet a Bermuda-háromszögben.

Egyesek természetfeletti erőkről meséltek, míg mások úgy tartották, hogy az óceán mélyén rejtőzhet a pokol kapuja, ami minden arra járó lelket vagy tárgyat elnyel.

Elterjedt elképzelés a Bermuda-háromszög rejtélyére Atlantisz megmaradt technológiájának hatását okolni.

Sokan állítják, hogy a Bimini szigetek közelében volt a legendákból ismert, elsüllyedt kontinens.

A hipotézis azonban nem bizonyítható, mert egyfelől a Bimini szigeteket a geológusok természetes képződménynek tartják, másrészt Atlantisz technológiája ismeretlen, ezért ennek hatásai is teljesen beláthatatlanok.

Népszerű magyarázattá vált az UFO-kkal kapcsolatos elmélet is, amely szerint esetleges földön kívüli idegen lények tevékenysége okozza a rejtélyes baleseteket.

Tudományos magyarázatok

Sőt, nemrégiben még az is felmerült, hogy esetleg egy hatalmas, mélytengeri szörny nyeli el a hajókat, bár a repülők eltűnésére ez aligha ad magyarázatot.

Egy közkedvelt tudományos elmélet lehet a metángáz felszabadulásának a lehetősége.

Állítólag egy-egy felszabaduló metánbuborék képes lehet egy egész hajót megborítani, de még az alacsonyan szálló repülőkben is elég kárt okozni ahhoz, hogy belezuhanjanak a tengerbe.

Az elméletet ugyan nem sikerült bizonyítani, de minden jel arra mutat, hogy lehetséges mint magyarázat.

A legfrissebb és talán legvalószínűbb eddigi tudományos magyarázat azonban csak nemrégiben került napvilágra.

Egy tudósokból és klíma szakértőkből álló csoport figyelte meg, hogy a terület felett gyakran alakulnak ki hatszögletű felhőrendszerek, viharcellák.

Eszerint a misztikusnak látszó eltűnéseket olyan hatszög alakú, 32–88 kilométer széles felhők okozhatják, amelyek rendkívül erős szeleket keltenek az érintett régióban.

„Ezek az óceán fölött látható hexagonális alakzatok tulajdonképpen »légi bombák«, amelyek mikrokitörésekkel keletkeznek.

E kitörések a felhők aljától az óceán felé nyomják a levegőt, aminek következtében hatalmas hullámok jönnek létre”

– mondta dr. Randy Cerveny, az Arizonai Állami Egyetem kutatója.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.