Érdekes világTech-Kütyük

Grandiózus terv: falakkal körülvett “sziget” a betondzsungel közepén

A New York-i Central Parkot gigászi, visszatükröződő elemekkel vennék körül?

Az évszázad egyik legnagyobb megvalósítható terve lehetne.

Kétségkívül az egyik valaha volt leglátványosabb tervről van szó. Mit szólna a világ és a manhattaniek ahhoz, ha a Central park zöld szigetét fognánk, és elkerítenénk hatalmas üvegszerű panelekkel, melyek kékes fényt vetnének a városra?

Hirdetés

A panelek fő funkciója az lenne, hogy a parkon belülről nézve az emberek ne lássanak felhőkarcolókat még a távolban sem.

Kétség sem férhet hozzá, hogy egy nagyon innovatív, korát megelőző és meglehetősen újszerű, szokatlan újítás lenne New York szívébe.

A megépítése éveken át tartana, és rengeteg pénzt kellene beleölni.

Egyelőre az egész csak egyfajta koncepció, valójában egy pályamunka, melyben a jövőbeli New Yorkot mutatta, egy újragondolt Central Parkkal.

A Central park 2.0 sokkal több dombot és hegyet tartalmazna, és hasonlítana egy mini Grand Canyonhoz is, emellett megmaradnának benne a hatalmas zöld területek.

Hogy a környezetbe beilleszthető legyen ez az egész, hatalmas visszatükröződő üvegpanelekkel vennék körbe az egészet.

Így a parkban járók közül senki sem látná a felhőkarcolókat és a szürke betondzsungelt még azok közül sem, akik a park magasabb pontjain kirándulnak.

A parkon kívül a betondzsungelre pedig egyfajta euforikus kék fényt vetne bizonyos fényviszonyok között ez a rengeteg határ menti panel.

Egy kicsiny sziget lenne a szürke felhőkarcolók tengerében.

Hirdetés

Nem valószínű, hogy valaha megépül ez a verzió, de egy üdítő és elgondolkodtató koncepció arról, hogy a jövő Central Parkja akár ilyen is lehetne.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.