Címlapsztorik

Betiltanák az utcai alkoholfogyasztást – ehhez ki mit szól? Nagy port kavart a döntés

„Próbáljuk elérni azt, hogy se a parkjainkban itt-ott részegen fetrengő hajléktalanok, se pedig a mindennapokból kiszabaduló ifjak ne vedeljenek következmények nélkül a közterületeinken.”

Nemrég beszámoltunk róla, hogy hatalmas razzia volt Siófokon, 646 főt igazoltattak, és öt főt állítottak elő bűncselekmény elkövetése, illetve annak gyanúja miatt.

Majdnem kétszáz rendőr vonult ki a városban.

Hirdetés

Most részben ehhez kapcsolódva Facebookon tette közzé Siófok polgármestere, Dr. Lengyel Róbert, hogy milyen szigorításokat tervez a városban.

“Írtam korábban arról, hogy a Petőfi sétány idei lezárásának és biztonsági őrökkel történő felügyeletének jogszabályi akadálya volt”

-kezdi a bejegyzést.

“A pályázati úton kiválasztott biztonsági céggel is úgy állapodtunk meg, hogy egyelőre őrzés nincs, de ha újra lehetőség lesz rá, némi felkészülési időt biztosítva számukra, indítjuk a projektet, ismét rendezvény területté nyilvánítjuk a sétányt.

Ezzel párhuzamosan a térfigyelő rendszerünk további fejlesztése is elindult, most épp azon dolgozunk, hogy rövidesen a kapitányság épületéből, a rendőrség által lehessen közvetlenül figyelemmel kísérni a sétány történéseit és így azonnal reagálhassanak is azokra.

Nos, jelen állás szerint július közepén zárul a sétány és feláll az őrzés.

Viszont a július 16-i testületi ülésünk elé is beviszek 2 javaslatot, amelyekkel – kihasználva a még megmaradt kevéske önkormányzati jogszabályi lehetőséget – szintén elsősorban a város biztonságosabbá, nyáron is élhetőbbé tételét céloznánk meg.

Az egyik, hogy Siófok egész területére rendelnénk el közterületi (utcákon, tereken, vízparti sétányokon) alkoholfogyasztási tilalmat.

Próbáljuk elérni azt, hogy se a parkjainkban itt-ott részegen fetrengő hajléktalanok, se pedig a mindennapokból “kiszabaduló” ifjak, ne vedeljenek következmények nélkül a közterületeinken”

Hirdetés

-írja a polgármester.

“A másik, hogy korlátoznánk a kereskedelmi üzletekben (tehát nem a vendéglátóhelyeken, hanem a boltokban) az éjszakai órákban történő, jelenleg korlátlan alkoholvásárlást.

Alkohol fogyasztási-, árusítási korlátozás-tervezet…Írtam korábban arról, hogy a Petőfi stny. idei lezárásának és…

Közzétette: Dr. Lengyel Róbert – 2020. július 6., hétfő

Elég abból is, hogy éjjel suhancok, vagy épp hajléktalanok a boltok polcairól tömegével veszik az olcsóbb sört, kommersz italokat, majd azok egy részét ismét csak az utcán közlekedve, óbégatva vedelik, az üres dobozokat meg üvegeket szanaszét dobálva.

Hallom előre a szkeptikusok ellenvetéseit, az ellenérdekeltek fenyegetéseit is, és tisztában vagyok vele, hogy egyetlen varázsütésre nem fog minden megváltozni.

De teszünk néhány lépést itt is előre és idővel látható eredmények is lehetnek.

Mindkét tervezetem bírja a rendőrség támogatását is és abban is partner lesz a kapitányság – egyébként sok értelme nem is volna az egésznek -, hogy minél szélesebb körben betartatásra is kerüljenek a korlátozások.

Ha a testület elfogadja a tervezetemet, az utcán vedelési, avagy az éjszakai alkohol kiszolgálási tilalom megszegése komoly következményeket von majd maga után.”

Ki mit gondol erről?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.