Címlapsztorik

Betiltotta a Forma-1 az ékszerviselést, aztán Lewis Hamilton három karórában és nyolc gyűrűben jelent meg

„Nem tudtam több ékszert magamra venni” – mondta sajtótájékoztatóján a hétszeres világbajnok, amiről videó is készült! A döntés értelmében még a vallási nyakláncok sem lehetnének a pilótákon!

Megtiltották a pilótáknak az ékszerviselést az autóban, kifejezetten kiemelve a piercingeket és a nyakláncokat.

A szabályozás 2005 óta volt életben, de most először kezdenék el szigorúan betartatni a pilótákkal, a Formula-E (elektromos versenyszéria) múlt heti, monacói futamán már több pilótát meg is büntettek nyakláncviselés miatt.

Hirdetés

A mezőny közismerten legnagyobb ékszerviselője és divatszerelmese, a mercedeses Lewis Hamilton láthatóan zokon vette a döntést, pénteki sajtótájékoztatójára a hétszeres világbajnok ugyanis három karórát, nyolc gyűrűt és három nyakláncot viselve érkezett, majd azt mondta:

Ennél többet nem tudok magamra venni.

Hamilton arról nyilatkozott, hogy a most először Miamiban megrendezett futamot „örömmel kihagyja”, ha az ékszerei miatt nem versenyezhet, és szívesen mászkál a városban, amíg a csapat harmadik számú pilótája átveszi a helyét.

Íme:

Szerinte visszalépést jelent a döntés, és ennél sokkal fontosabb és nagyobb dolgokra kéne fókuszálnia a versenyigazgatóságnak.

Egyetértett vele az AlphaTauri francia pilótája, Pierre Gasly is, aki elmondása szerint nem érzi magát biztonságban a kocsiban a vallása miatt fontos nyaklánca nélkül, és az FIA meg kellene hagyja az ékszerviselést egyéni döntésnek, lévén a pilóták a saját életüket teszik kockára, így az ő felelősségük. Hamilton egyébként csak az orrpiercingjét és a fülbevalóit viseli verseny közben – ezek azok az ékszerei, amelyeket nem tud önállóan eltávolítani.

Az FIA egyébként azzal indokolja a döntést, hogy egy baleset esetén az ékszerek megnehezíthetik az orvosi segítségnyújtást, elősegíthetik az égési sérüléseket, és beleakadhatnak a pilóta maszkjába és overáljába, ha azt vészhelyzetben le kell rántani.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.