EgészségünkTudomány

Összefüggést találtak a hirtelen fellépő szívproblémák és a covid-vakcinák között!

Tessék, sokan sejtették, még többen aggódtak!

Egy új tanulmány szerint a 40 év alattiak körében a sürgősségi szív- és érrendszeri események számának növekedése összefügg a koronavírus elleni védőoltási program elindításával.

Baj van a vakcinákkal?

Amint az a Nature című folyóiratban megjelent, a kutatók az izraeli Nemzeti Sürgősségi Orvosi Szolgálat 2019 és 2021 közötti adatait használták, amelyek értékelték a 16 és 39 év közötti személyekre vonatkozó sürgősségi hívásokat Izrael-szerte.

Hirdetés

Figyelembe véve az olyan lehetséges tényezőket is, mint a COVID-19 fertőzés, vagy épp az oltási arány.

Azt találták, hogy:

2021 januárja és 2021 májusa között 25%-kal nőtt a sürgősségi hívások száma a 2019-es és 2020-as adatokhoz képest.

Izrael, amely főként a Pfizer mRNS vakcináját használja, 2020 december végén indította el a koronavírus elleni oltási programot.

“A segélyhívások heti száma szignifikánsan korrelált az ebben a korcsoportban beadott első és második oltási dózisok arányával, de nem korrelált a COVID-19 fertőzési arányokkal”

– közölték.

Komoly összefüggéseket találtak, ez már nem elméleti probléma

Bár nem dokumentáltak ok-okozati összefüggéseket, az eredmények aggodalomra adnak okot a nem kimutatható, vakcina által kiváltott súlyos szív- és érrendszeri mellékhatásokkal kapcsolatban, és aláhúzzák a vakcinák és a szívinfarktus között már megállapított ok-okozati összefüggést a fiatalok körében előforduló szívinfarktusok esetében.

Azt ajánlják, hogy az esetleges vakcinák mellékhatásainak és a COVID-19 hatásainak értékelésekor a tisztviselők haladéktalanul vizsgálják meg a lehetséges kiváltó okokat.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.