CímlapsztorikÉrdekes világ

Betiltották a reggeli harangszót, jön a hajnali kukorékolás: szomorú látlelet Magyarországról


A döntés sok helybelit felháborított… Egy balatoni településről söpörhet az egész végig az országon? Ha sikerül, az precedens teremthet és mindenhol betilthatják… Szürreális, mégis lehetséges?!

„Most is van egy olyan ügy, ami a kakaskukorékolással kapcsolatban van, de nem tudjuk megtiltani azt, hogy a kakasok kukorékoljanak”

– mondta a polgármester.

Hirdetés

Betiltották a reggeli harangszót Balatonberényben, mert többeket zavart a kora reggeli ébresztés.

A helyi templom harangja minden reggel ötkor szólalt meg, de sok nyaraló felháborodott ezen, mondván, pihenni jöttek, és nem a harangozást hallgatni – írja az atv.hu.

A nyaralók petíciót nyújtottak be a polgármesternek, amiben a hajnali hangzavar megszüntetését kérték.

Ennek eredményeként először 5-ről 6-ra tették át a harangozást, majd a falu vezetése és az egyház megegyezett, hogy nem harangoznak reggelenként.

A döntés sok helybelit felháborított.

Mérges voltam megmondom őszintén, faluhelyen ez egy ősi tradíció, a reggel ötös harangszót áttették hatra, ez már furcsa volt az embereknek, de hogy a reggeli 6-os harangszót is megszüntetik egy-két ember kénye-kedve szerint, ezt döbbenetesnek tartom.

Ilyen alapon este 8-kor, meg délben se harangozzanak.

mondta az ATV Híradónak egy helyi lakos.

Az ezer lakosú Somogy megyei, déli parti település temploma műemléki védelem alatt áll, egyes részei 14. századi, gótikus stílusúak.

Hirdetés

A történet itt azonban nem ér véget, a hivatalba ugyanis ezt követően újabb kérés érkezett nyaralóktól, akiket ezúttal a reggeli kakaskukorékolás zavarta.

“Most is van egy olyan ügy, ami a kakaskukorékolással kapcsolatban van, de nem tudjuk megtiltani azt, hogy a kakasok kukorékoljanak”

− mondta Horváth László polgármester.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.