CímlapsztorikÉrdekes világ

Betlehemi csillag: kozmikus együttállás változtatja meg a világunk egy hét múlva?

Egyre többen várják, és számtalan elmélet született arról, hogy mit okozhat. összeszedtük az 5 lehetséges forgatókönyvet.

Több ízben is írtunk arról, hogy egy nagyon ritka jelenség lesz látható december 21-én 2020-ban.

A Jupiter és a Szaturnusz együttállása miatt szinte egybeolvadó egyetlen csillagként lesz majd látható a két bolygó az égen.

Hirdetés

Ilyen pedig nem sűrűn volt a történelemben, az egyik ehhez fogható ugyanilyen együttállás maga Jézus születésekor jelent meg, és betlehemi csillag néven vált ismertté.

Éppen ezért rengeteg elmélet született arról, hogy mi fog történni a világunkkal.

Maja világvége

Erről már egy korábbi elemző cikkünkben itt írtunk.

Ennek lényege az, hogy a maja kalendáriumot állítólag 8 évvel elszámolták, emiatt nem 2012, hanem 2020 december 21 lesz az örök sötétség eljövetele.

Hogy mi okozza, arról kismillió teória van, ezek közül a legnépszerűbb a Nibiru eljövetele, amit a sumer civilizáció már több ezer évvel ezelőtt megjósolt.

Jézus leszületése a Földre, második eljövetel

Egy vallásosabb elképzelés szerint nem véletlen, hogy pontosan karácsony előtt néhány nappal lesz látható a betlehemi csillag és tulajdonképpen Krisztus második leszületésének leszünk tanúi.

Ezen elmélet szerint ezzel elkezdődnek a végidők, és a rémület királya is leszületik egyúttal a bolygónkra, hogy évtizedek múlva bekövetkezzen az Armageddoni csata az emberi lelkekért.

Az emberiség magasabb tudati szintre lép

Vannak, akik szerint az emberiség egy magasabb szellemi “korba” fog lépni.

A 2020 december 21-i dátum ugyanis a világkorszakunk végét jelzi és egy új, Vízöntő korba lépünk át.

Hirdetés

Látványos együttállás

A legtöbben azt mondják, mint amit szkeptikusok. Hogy egy látványos együttállás és ritka jelenség lesz, de nem kíséri majd nagyobb horderejű esemény.

Ilyen közelségre 1623 óta nem volt példa, legközelebb pedig 2080-ban fordul majd elő, hogy a két égitest ennyire közel látszik egymáshoz a földi égbolton.

A 2000 tavaszán bekövetkezett együttállásnál nem sokat láthattunk belőle, hiszen a bolygók Naptól mért szögtávolsága nagyon kicsi volt. Idén jobb lesz a helyzet, mivel a szép jelenség a Naptól mintegy 30 foknyira látszik majd.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.