Érdekes világ

Bezáratna egy iskolát a vasalódeszkás tanárt megalázó tankerületi vezető

A botrány folytatódik, elképesztő dolgok derülnek ki. Ez már felfoghatatlan és egyenesen vérlázító…

A mártélyi önkormányzat március végén kapott egy levelet Balázs Józseftől arról, hogy az iskola megszüntetését tervezik.

A felvetésre az önkormányzat statisztikákkal alátámasztva jelezte, hogy nem értenek egyet az intézmény megszüntetésével, ám erre a levélre már csak azt a reakciót kapták, hogy forduljanak a minisztériumhoz az ügyben.

Hirdetés

Az iskola tényleges bezárásról szóló első írásos tájékoztatás az önkormányzathoz június 15-én érkezett.

A 24.hu birtokába jutott, a szakmai igazgatóhelyettes által jegyzett dokumentumban az szerepel, hogy „Balázs József tankerületi igazgató úr korábbi szóbeli értesítését megerősítve, az oktatásért felelős miniszter úr nevében eljárva meghozták a döntést, melynek értelmében támogatják az átszervezést”.

A mártélyi önkormányzatnak címzett levélben az intézkedést azzal indokolják, hogy a Varga Tamás Általános Iskola Mártélyi Tagintézményének megszüntetése kapacitás-kihasználatlanság és az oktatás minősége miatt következik be.

Az iskolába járó gyerekek szülei – akik információink szerint eddig semmilyen hivatalos megkeresést nem kaptak a tankerülettől – nem értenek egyet a döntéssel, főleg annak fényében, hogy az iskolától korábban szóbeli ígéretet kaptak arra, hogy a következő négy évben biztosan megmarad az iskola alsó tagozata

– merthogy a felső tagozat már 2015-ben megszűnt.

Bár a bezárásról szóló értesítésben nem szerepel, Dr. Putz Anita, Mártély polgármestere a 24.hu-nak azt mondta:

információik szerint a tankerület azt szeretné, hogy az alsó tagozatos diákok már az idén szeptembertől egy hódmezővásárhelyi iskolában tanuljanak majd.

A település vezetője felháborítónak tartja, hogy ilyen hirtelenséggel, a szülők megkérdezése nélkül záratnák be a helyi iskolát, annak ellenére, hogy az önkormányzat is jelezte korábban:

Hogy az intézmény számíthat a támogatásukra, az egyházmegye pedig egy szándéknyilatkozatot is kiadott az iskola későbbi átvételéről.

Hirdetés

A településen jelenleg aláírást gyűjtenek azért, hogy ne zárjon be az alsó tagozat:

Azok a szülők, akiknek a gyermeke a mártélyi iskola diákja, már mind aláírták a kezdeményezést, illetve már a kisgyerekeket nevelő szülők is jelezték, hogy nagyon szeretnék, ha nem kellene máshová járatniuk majd gyermekeiket.

Egyértelmű az igény arra, hogy maradjon az iskola

– fogalmazott a polgármester.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.