Címlapsztorik

Biden gengszternek nevezte Orbánt: „Ez személyes sértés az összes magyar számára”

Kitörhet a diplomáciai háború…?

Durván egymásnak estek a felek, Biden és Orbán is már nyíltan vállalják!

A miniszterelnök az amerikai Fox Newsnak adott interjújában a bevándorlásról és az „antiszemita” ellenzéki összefogásról is beszélt.

Hirdetés

Péntek reggel ezúttal nem a Kossuth Rádióban adott interjút Orbán Viktor, hanem az Egyesült Államok legnézettebb politikai tévéműsorában szerepelt. A miniszterelnököt Tucker Carlson interjúvolta meg még korábban, a beszélgetés egy részlete amerikai idő szerint csütörtök este került adásba a Fox News csatornán.

Az ismert amerikai tévés a Karmelita könyvtárában beszélgetett a kormányfővel, akit először a bevándorlásról kérdezett a Telex beszámolója szerint. Arra volt kíváncsi, hogy a magyar kormány miért ment szembe 2015-ben az Európai Unióval a menekültek kérdésében. Orbán erre úgy válaszolt, hogy ez volt az egyetlen ésszerű választás.

“Ilyenkor meg kell védened az országodat. Meg kell mondani nekik, hogy ‘fiúk, álljatok meg, ha át akarjátok lépni a határt, vagy be akartok vándorolni az országba, van egy jogi procedúra, amit végig kell csinálnunk'”

-fogalmazott.

Ezután arról beszélt, hogy Európában számos ország új döntött, hogy új fejezetet nyit a történelmében “új társadalom” néven, ami Orbán szerint egy posztkeresztény, posztnacionalista társadalmat jelent. Elmondása szerint ezek az országok azt vallják, hogy ha különböző közösségeket – akár nagyszámú muszlim közösségeket – és az ország lakóit – mondjuk keresztény közösségeket – összekeverik egymással, akkor annak jó kimenetele lesz. Ő viszont nem biztos ebben.

“Nincs arra válasz, hogy ez jó vagy rossz-e, de szerintem nagyon kockázatos. És annak az esélye, hogy nem jó, hanem nagyon rossz lesz, nyilvánvaló”

véli.

Elmondta, hogy Magyarország nem akarja vállalni ezt a kockázatot, szerinte ezért támadják ennyire keményen őt és az országot is.

“Úgy kezelnek, mintha én lennék az Európai Unió fekete báránya”

Hirdetés

mondta.

A miniszterelnök szerint nem lehet kizárni, hogy a jövőben újabb migrációs hullám jön Európában, ezúttal viszont nem a Közel-Keletről érkeznek bevándorlók az EU-ba, hanem Európán belül lesz vándorlás nyugatról keletre. Úgy gondolja, azok a nyugat-európai keresztények és konzervatívok lesznek majd a bevándorlók, akik a konzervatív vezetésű kelet-európai országokban akarnak jobb otthont találni.

Szerinte egyébként már most is számos olyan keresztény és konzervatív család van, akik úgy gondolják, hogy Nyugat-Európa nem elég biztonságos, túl bizonytalan a jövő, a közbiztonság nem biztosított, az országaik ideológiai iránya, illetve alapvető értékei pedig nem az ő szájízük szerint változik, ezért néznek alternatív lakóhelyek után.

Carlson ezután felhozta, hogy Joe Biden amerikai elnök a tavalyi elnökválasztás előtt “totalitárius gengszternek” nevezte őt a lengyel miniszterelnökkel és a fehérorosz elnökkel együtt.

„A reakció az ilyesféle véleményekre itt Magyarországon nem igazán udvarias. ‘Mégis ki ez az ember, hogy ilyeneket mond?’ Aztán azt mondjuk, hogy ‘oké, ő az Egyesült Államok elnöke, mégiscsak komolyan kéne vennünk’”. De akkor is. Valaki, aki nem beszéli a nyelvünket, akinek nagyon korlátozott a tudása Magyarországról, aki egyértelműen nem ért meg minket, és ilyen véleményeket mond?! Ez egy személyes sértés az összes magyar számára”

jelentette ki Orbán.

Ezután viszont hangsúlyozta, hogy bár nem mindig egyezik a véleményük a politikában, nagyon igyekeznek fenntartani a jó kapcsolatokat Magyarország és az Egyesült Államok között, hiszen “a jó amerikai-magyar kapcsolat egy érték”, ezért “meg kell védeni belőle, amit csak tudunk”.

Szerinte egyébként azért támadják nyugaton a magyar és a lengyel kormányt, mert túl sikeresek. Úgy fogalmazott: “A nyugati liberálisok nem tudják elfogadni, hogy a nyugati civilizáción belül van egy konzervatív, nemzeti alternatíva, amely sikeresebb a mindennapi élet szintjén, mint a liberális”.

Amikor Carlson megemlítette, hogy Magyarország két fontos szövetségesét is elveszítette tavaly Donald Trump volt amerikai elnök és Benjámin Netanjahu volt izraeli miniszterelnök személyében, Orbán beismerte, hogy ezen a téren nem volt sok szerencsénk, hiszen mindkét politikus fontos barátja volt Magyarországnak.

“A jelenlegi körülmények tehát teljesen újak Magyarország számára. Számomra politikusként ez egy kemény kihívás” – mondta.

Ezután a jövő évi magyarországi parlamenti választásra és az ellenzéki összefogásra terelődött a szó.

Carlson azt mondta, furcsa azt látni, hogy az amerikai baloldal egy olyan koalíciónak szurkol, amelyben antiszemiták (utalva a Jobbikra) is helyet kaptak. Orbán erre úgy felelt, ha néhány éve megkérdezték volna tőle, hogy megtörténhet-e, hogy az „exkommunista politikai erők és az antiszemita jobboldal” összefog a „nyugatorientált, Izrael- és amerikapárti” kormány ellen, akkor azt válaszolta volna, hogy nem, ez elképzelhetetlen.

Az nem lepte meg, hogy a “hataloméhes” ellenzék széles koalíciót formált a kormány ellen, az viszont igen, hogy nyugaton, például Amerikában ilyen könnyen elfogadták őket.
Kérdésre válaszolva elmondta, nem tart attól, hogy külföldről beleavatkoznak a választásba, mert “fel vagyunk rá készülve”.

“A nemzetközi baloldal nyilvánvalóan mindent meg fog tenni, amit csak tud – talán még többet is –, hogy kormányváltás legyen Magyarországon” – mondta.

Forrás: SzeretlekMagyraország

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.