CímlapsztorikTudomány

Bill Gates sötét jóslata az emberiség számára: ami ránk vár az a covidnál is rosszabb

Akár negyed évszázaddal is visszavethet minket a fejlődésben: már ha túléljük…

Bill Gates ismét megszólalt az emberiség jövőjével kapcsolatban.

Bár ne tette volna, sötét “napokat” jósol számunkra.

Hirdetés

Ami ránk vár, az a covidnál is sokkal rosszabb és sokkal súlyosabb következményekkel fog járni, egyúttal több ember életét is fogja így vagy úgy követelni.

Nemrégiben Bill Gates alapítványa megrázó figyelmeztet tett közzé egy jelentésben, mely az emberiség várható jövőjéről szól.

A jelentés, kvázi jóslat meglehetősen borúlátó.

Konklúzióként pedig azt vonja le, hogy akár negyed évszázaddal is visszavetheti az emberi civilizáció fejlődését.

Vagyis ami ránk vár, az a covidnál is sokkal rosszabb és sokkal súlyosabb következményekkel fog járni, egyúttal több ember életét is fogja így vagy úgy követelni.

Bill és Melinda Gates alapítványának éves, ún. Goalkeeper-jelentésében az áll:

“A COVID-19 járvány egy sor, egymás hatását erősítő katasztrófát szabadított a világra, amelyek együtt évtizedekkel vetik vissza a szegénység és egyenlőtlenségek csökkentéséért tett globális erőfeszítéseket.”

Vagyis még inkább egyensúlyi helyzetből kibillentett világ fog ránk köszönteni, ahol a szupergazdag rétegeknek még nagyobb hatalmuk lesz az anyagilag kevésbé tehetős többség felett.

Amíg egy szűk réteg irányítja a bolygót, a politikát, a médiát, az egészségügyet ésa tőzsdét, addig az igazságtalan viszonyokra épülő világrend nem fog véget érni.

Hirdetés

Az igazi gyilkos valójában a gazdasági összeomlás, mely a covid nyomán kezd kialakulni.

Ezt a Bill Gates jelentés így látja igazoltnak:

Számításaik szerint a pandémia miatt annyi ország került egyszerre recesszióba, amennyi 1870 óta nem. Ez főleg a legszegényebb rétegre van katasztrofális hatással: mindössze néhány hét alatt 7 százalékkal nőtt az arányuk világszerte.

A járvány miatt 37 millióval több ember van világszerte, akik kevesebb, mint napi 1,90 dollárból – kevesebb, mint 600 forintból – kell, hogy megéljenek,és 68 millió ember esett a napi 3,20 dollárnál meghúzott szegénységi küszöb alá.

“A globális gazdaság havonta nagyjából 500 milliárd dollárt veszít a járvány miatt”.

Vagyis nagyon nagy a baj.

A gazdasági válság sokkal nagyobb ellenfele lesz az emberiségnek, globális szinten, és végső soron sokkal több áldozattal jár közvetve, mint maga a járvány.

Ugyanis ami ránk vár, az egy globális élelmiszerválság, gazdasági válság, tőzsde krach, mely soha nem látott munkanélküliséghez vezethet, ami iszonyatosan nagy társadalmi egyenlőtlenségekhez, végső soron nélkülözéshez és az ezek nyomán kirobbanó háborúkhoz is vezethet.

Éppen ezért a világ kormányainak a koronavírus utáni “posztapokaliptikusak” ígérkező világra is fel kell hamarosan készülniük.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.