CímlapsztorikEgészségünkÉrdekes világ

Már 34 éve gyógyította a rákot egy magyar orvos találmánya? A Celladam botrányos története

Ennek a híres magyar feltalálónak a készítménye, már 34 éve gyógyította a rákot! Szerinted hová tűnt a találmány? Létezett-e egyáltalán, vagy az egész csak egy legenda?

Állítólag a magyar orvos halála után mindent eltüntettek, és az egész mögött a gyógyszeripar áll.

Mint tudjuk, a gyógyszeripar tényleg képes időnként bármi megtenni, ha valami olyasmit kell eltüntetni, ami árthat az éves profitnak és a “betegségiparnak”, amit az orvosbárók működtetnek.

Hirdetés

Kovács Ádám feltaláló neve sokaknak ismerős lehet. A magyar tehetség 2017-ben hunyt el, és hosszas küzdelmet vívott mind a hatóságokkal, mint pedig a gyógyszeripari kötődésű vizsgálati szervekkel.

Tény, hogy annak idején rengeteg médium, hírforrás hozta le, hogy egy olyan találmány birtokában van, mely állítólag gyógyítja még a rákot is, de legalábbis áttörést hozó eredményeket tudott elérni.

Akkora népszerűségnek örvendett és olyan elismert volt, hogy a találmányáért hosszú sorok kígyóztak egy időben a patikákban.Kovács Ádám 1983-ban a daganatos betegségekről alkotott elméletével került az érdeklődés középpontjába.

Feltevése szerint a szervezet kóros folyamatai a vérből már korai stádiumban kimutathatóak, a rosszindulatú sejteket pedig nem elpusztítani, hanem gyógyítani kell.

1984-ben szabadalmaztatta Celladam fantázianevű, rákellenesként hirdetett készítményét, Celladam-tesztnek nevezett diagnosztikai eljárását és egy lézerműtétes technikai megoldást. Kutatásait az állam is támogatta, de találmányát végül sosem sikerült gyógyszerként törzskönyveztetnie.

A Celladamot 1984-ben védették le és kezdetben állami bábáskodással fejlesztették, Kovács pénzt is kapott a kísérletekhez, amiket miniszteri biztos ellenőrzött.

Kovács cseppjeit, kúpját és injekcióját ekkoriban patikák árulták, az emberek csodaszerként kezelték és már a gyógyszerként való törzskönyvezés eljárása is megindult.

A gyógyszeripar nem nézte jó szemmel azt, hogy Kovács Ádám elmélete és találmánya terjedni kezd.

Ezzel ugyanis veszélybe került a gyógyszerlobbi egységes és hatalmas profitja, és ez mindennél nagyobb veszélyt jelentett a számukra.

Hirdetés

Legalábbis így szólnak a róla szóló hírek, de vajon mi igaz ezekből?

Nos, a Celladamról rengeteg tanulmány született, ezek vagyes képet festettek róla, ugyanakkor több olyan beteg is feltűnt a peerk során, akik azt állítáttoták, hogy kvázi megmentette az életüket a találmány.

Az Országos Onkológiai Intézet azt állította: a Celladam nemhogy hatástalan, de egyenesen mérgező.

72 éves korában rengeteg jogi eljárással nézett szembe, melyeket mind a gyógyszerészek, a gyógyszergyárak hátországa indított ellene.

Érdekes tény, hogy egyetlen korábbi “betege” vagy tesztalanya nem jelentkezett beperelni őt, csakis a gyógyszergyárak és a fehér köpenyes orvosbáróknak volt problémája vele.

Azóta is sokan azt mondják, és gondolják, hogy igazi gyógyszeripari leszámolás folyt ellene.

“Az utókornak üzenem: Korábban számos külföldi elődöm és kollégámat lehetetlenítették el hasonló módon, hogy teljesen hitelük vesszen., engem is kicsináltak, de tudják jól, hogy felelősök egyszer bukni fognak. Üzenem mindenkinek, hogy senki se bízzon a gyógyszerekben és a gyógyszergyártókban!

Aljas kígyók mind” – nyilatkozta tavaly, a halálos ágyán Kovács Ádám.

Kovács mindvégig kitartott amellett, hogy a Celladam hatásos és csak az orvosi lobbi ellenállása miatt nem futhatott be nagyobb karriert.

Ma is vegyes a kép…

Míg egyesek szerint a Celladam elhallgatása mögött valóban a gyógyszerlobbi állt, a szkeptikusabbak azt vallják, hogy a doktor egy kuruzsló volt, akinek a találmányának a füstje nagyobb volt, mint a lángja.

Szerintetek mi az igazság, megtudjuk-e valaha?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!