CímlapsztorikÉrdekes világ

Breaking: Megtámadhatja Putyin a NATO-t? Zajlik a szervezkedés, készültségben a NATO

A Guardian is úgy értesült, olyan információk kerültek a nyilvánosság birtokába, amik alapján akár kirobbanhat a harmadik világháború, de legalábbis tovább eszkalálódhat a helyzet.

Aggasztó információk láttak napvilágot

A The Guardian úgy értesült, egy Kremlhez köthető neonáci félkatonai csoport, a „Task Force Rusich” arra kérte tagjait, hogy nyújtsanak adjanak át nekik hírszerzési adatokat az orosz határ mentén elhelyezkedő Lettországról, Észtországról valamint Litvániáról.

A hír kérdéseket vet fel azzal kapcsolatban, hogy ki irányítja az Ukrajnában harcoló szélsőjobboldali Kreml-barát csoportokat.

Hirdetés

A Rusich szorosan kötődik a Wagner-csoporthoz, egy Vlagyimir Putyin közeli szövetségese által vezetett katonai egységhez, amely jelenleg az ukrán város, Bahmut elfoglalását tűzte ki célul. Utóbbi jelenleg a háború legélesebb csatája az oroszokkal szemben.

Ez önmagában persze még nem jelenti azt, hogy Putyin valóban a NATO megtámadására készülne, de azt igen, hogy tovább eszkalálódhat a háború.

Ennek az eszkalációnak a végén pedig nyilvánvalóan a harmadik világháború lehetősége áll.

Mindezt csak tetézte Putyin friss nyilatkozata.

Putyin kijelentette: lefegyverző megelőző rakétacsapások jöhetnek

Putyin a pénteki nap folyamán ismét nemzetközi figyelmet vonzott magára, miután kijelentette, hogy amennyiben egyetlen rakéta is betér Oroszország területére, több száz robbanófejjel fognak válaszolni

– idézte a RIA alapján a Fox News.

„Biztosítok mindenkit, amint a riasztórendszer jelzi nekünk, hogy rakétatámadás van úton, több száz rakétánk a levegőben lesz.

Lehetetlen lesz őket megállítani.

Nem marad semmi az ellenségből, mert lehetetlen több száz rakétát elterelni”

Hirdetés

Putyin ezen felül utalt arra, hogy megváltoztathatja Oroszország nukleáris doktrínáját és már nemcsak válaszcsapásokra, hanem ú

megelőző, úgynevezett „lefegyverző” csapásokat is mérhetnek, amely az elnök állítása szerint az amerikai doktrínában is benne van.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.