CímlapsztorikÉrdekes világ

Brüsszelből irányítják Magyarország “kicsinálását”: elindult a politikai úthenger?

Olyan szabályokat és rendeletet fogadtak el, mely ledobhatja a politikai atombombát Magyarországra.

Csak 5 hónapunk van hátra, és minden pénzcsap elzáródik!

Történelmi három hetes tárgyalássorozat zárult le miután az uniós tagállamok vezetői megállapodtak az Európai Parlamenttel a következő, hét éves költségvetési ciklus jogállami feltételeihez kötéséről.

Hirdetés

Bár a magyar kormány kezdettől tiltakozott az úgynevezett jogállamisági mechanizmus ellen az Európai Parlamentnek sikerült a legtöbb követelését érvényesítenie, így kijelenthető, hogy a magyar kormány komoly csatát vesztett Brüsszelben.

Magyarországot egy a Re Jerusalem nevű portál is megemlítette a tárgyalásokról készített beszámolójában.

“A megállapodás bombasztikus, mivel korábban a magyar és a lengyel kormány is azzal fenyegetőzött, hogy fontos uniós döntéseket blokkolnak, ha az uniós pénzek kifizetését jogállamisági feltételrendszerhez kötik.”

Sokak szerint azonban rosszindulattal gyakorlatilag ezzel a döntéssorozattal teljesen kicsinálhatják Magyarországot.

Végső soron pedig vannak olyan hangok is, melyek szerint végig ez lehetett a cél: Magyarország lassú tőrbe csalása az EU-n belül, majd teljes kizsigerelése.

Ne feledjük, 2004-ben beléptünk, ezzel megnyitottuk a piacainkat – az addig erős piacunkat és mezgazdaságunkat – melyet a külföldi nyugati nagytőke és a multik gyakorlatilag letaroltak…

Mintha végig ez lett volna a mesterterv…

Varga Judit igazságügyi miniszeter szerint Magyarország álláspontja szerint az Európai Parlamentnek a járvánnyal és nem politikai, ideológiai vitákkal kellene foglalkoznia.

Ha már segíteni nem tudnak, legalább ne gátolják a tagállamok, így Magyarország járvány elleni védekezését és a gazdaság újjáépítését.

Hirdetés
Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.