Érdekes világMúltidéző

Csernobil borzalmas elhallgatott utóhatásai Magyarországon: erről alig beszél bárki is…

Akaratlanul is felmerülhet bennünk a kérdés, hogy a csernobili pusztítás milyen következményeket gyakorolt Magyarország polgáraira, akik gyakorlatilag az első sorból figyelhették a történések kimenetelét.

Eltitkolt hatások

Mert bizony rengeteg káros utóhatása volt, melyeknek egy jó részéről ma sem tudni, mivel nemes egyszerűséggel tagadják, és/vagy senki sem tudja kellően felbecsülni a károkat.

A lakosság ugyanis hosszú időn át idehaza is nagyon káros radioaktív sugárzásnak volt kitéve.

Hirdetés

Többen úgy tartják, hogy Szombathely kaphatta a legnagyobb sugárzást, mivel a csernobili katasztrófa másnapján itt heves esőzések voltak.

Ez azért lehetett, mert a nagy mennyiségű csapadék nagymértékben tartalmazhatott káros anyagokat.

Bár tudomáűnyosan nem siekrült bebizonytani, a mai napig kerign ez a városi legenda, ami vagy igaz, vagy nem.

Járványméretű hasmenés bhullám is megjelent az országban ezekben a napokban, de hivatalosan tagadták, hogy ennek köze lenne Csernobilhoz.

Magyarok visszaemlékezései és tapasztalatai Csernobilról

Testvérem 87-ben született rengeteg belsőszervi összenövéssel majd ezt követően rengetek korrekciós műtét után maradt életben. Édesanyámat 86 és 97 között 8-szor operálták rákos daganatok végett.

Végül nagymamám aki mindent saját földjén termelt meg 98-ban lett rosszul, a kórházban már csak az egész testre kiterjedő áttétes rákot tudták megállapítani még egy hónapot élt.

Persze az orvosok mindig mondták, ha rá rákérdeztünk, hogy Csernobilnak lehet e köze a betegségekhez, természetesen hangsúlyozták, hogy nincs összefüggés és ne beszéljünk sületlenségeket.

Családunk egy jó barátja egy atomerőműben (nem Magyarországon) dolgozott csak pár éve mert róla sugdolózni, hogy azokban az években többszörös háttérsugárzás volt.

A hazugságok világában élünk.

Hirdetés

Azt vágjátok, hogy a világ ma is ~ugyanúgy működik mint ’68-ban. Az átlag embernek ma ugyanúgy nem szabad tudnia, ha egy technológia / gyógyszer káros.

Üzleti és politikai titok. Így folyamatosan, évekkel később derül ki, hogy az antibiotikum amit 10 éve szedtél be naivan az orvos tanácsára szedte szét (életed végéig) az egészségedet, visszafordíthatatlanul.

Csak egy példa utalva a fluoroquinolonok tavalyi EMA szigorítására.

A GSK-nak az elmúlt években volt pl. egy 3 milliárdos bírsága csalás miatt. Ők gyártják a gyerekeknek kötelezően beadott oltások egy részét

Hallottam olyan sztorit, hogy anno mikor az ukrán vonatok bejöttek és rakták át őket a keskenyebb nyomtávú pályára (mármint a szállított árút), akkor ott rengetegen lettek betegek, daganatosak stb. Főleg akkor mikor az “olcsó ukrán faanyagot” hozták.

Mondtak olyat is, hogy amelyik házba az a faanyag bekerült netán rönkház készült belőle, az ott élőknél kimagasló volt a megbetegedések száma. Főleg a határhoz közeli helyeken.

Mondjuk egy doziméterrel lehet megérné az ilyeneket megvizsgálni.

Mint amikor valami videóban volt, hogy sok régi teherautó bejelzett a sugárzásmérőre, mert az alkatrészeket Csernobilból lopták, majd építették be más teherautókba.

És még mos is ennek sugárzásától szenvednek az emberek Európában!

Majdnem biztos vagyok benne hogy Anyum is akkor kapott rákot amikor a sugárzás végig haladt Európán!

Isten nyugosztalja…..

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!