CímlapsztorikEgészségünk

D-vitamin és koronavírus: fontos, hogy mindenki szedje, ÉLETEKET menthet!

Az orvosok szerint emberéletek múlhatnak a megfelelő mennyiségű D-vitamin szedésén!

A D-vitamin tényleg hatásos lehet a koronavírus ellen, ma már ezt jól látni.

Az is nyilvánvalóvá vált a statisztikák szerint, hogy ahol alacsony a D-vitamin bevétel, azokban a régiókban sokkal több volt a súlyos lefolyású covidos, és még több a halott.

Hirdetés

Éppen ezért az orvosok felhívják a figyelmet arra, hogy a D-vitamin szintünket tartsuk megfelelően, vagy emeljük meg.

Ezzel akár az életünket is megmenthetjük: nem tudni ugyanis, hogy kinél mennyire súlyos a covid lefolyása.

Nyáron 10-30 perc napon töltött idő elegendő a napi D-vitaminmennyiség fedezéséhez, de ősszel és télen pótolni kell a szervezetben ezt a vitamint.

Bölcs Judit gyógyszerész szerint jelentősen több D-vitamint értékesítenek a patikában, mint korábban – egyre többen tudnak arról, hogy a vírusfertőzések ellen is védhet ez a vitamin.

Ha a nyári időszakban napi negyed, vagy fél órát eltöltünk a napon, a téli hónapokban pedig háziorvos által felírt napi 1000-2000 egységnyi D-vitamint szedünk, akkor a D-vitamin-szintünk egész évben a megfelelő tartományban marad

– nyilatkozta Masszi Tamás, a Semmelweis Egyetem Belgyógyászati és Hematológiai Klinikájának igazgatója a Semmelweis Egyetem internetes oldalán.

Hozzátette, hogy a D-vitamin elsősorban az egészséges csontszerkezetért felel, de például az izmok működésében is fontos szerepe van.

TÁPLÁLÉKKAL LÉNYEGÉBEN ALIG VIHETŐ BE A SZERVEZETBE – A SZÜKSÉGES NAPI KÉTEZER EGYSÉGBŐL MINDÖSSZE LEGFELJEBB 80 EGYSÉGET TUDUNK BIZTOSÍTANI AZ ÉTKEZÉSSEL.

A bőrünket érő napfény hatására saját szervezetünk elő tudja állítani a vitamin előanyagaiból.

Hirdetés

A szervezetünk D-vitamin-szintjéért ugyanis elsődlegesen a bőrünket érő ultraibolya sugárzás felelős.

A D-vitamin véd a légúti fertőzésekkel szemben, és ismert az is, hogy a nyiroksejtekre, a kórokozó-ellenes fehérjék termelődésére is pozitív hatást gyakorol

– mondta dr. Masszi Tamás.

Egyre többen tudják, hogy a D-vitamin támogatja az immunrendszer működését, és az elmúlt néhány évben folyamatosan növekszik a D-vitamin iránti kereslet a gyógyszertárban.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.