CímlapsztorikTech-KütyükTudomány

DNS üzenetet küldenek a földönkívülieknek: ez hozhatja el az emberiség végzetét?

A Celestis nevű amerikai vállalat 240–480 millió kilométerre a Naptól állítana pályára egy szerkezetet, ami ha nem vigyázunk és nincs szerencsénk, egyenesen az emberi faj végét jelentheti – figyelmeztetnek egyes tudósok.

DNS üzenet a földönkívülieknek az emberiségtől

Furcsa ötlettel állt elő az űrutazásokkal foglalkozó amerikai Celestis nevű cég. A vállalat azt tervezi, hogy négy amerikai elnök földi maradványait viszi el a mélyűrbe, akár már idén.

Az Interesting Engineering hangsúlyozza, a Celestis nem egy új vállalat, amely így akarja magára hívni a figyelmet.

Hirdetés

A cég már két évtizede létezik, amely különböző objektumokat állított eddig pályára a Föld és a Hold körül.

A Celestis a négy exelnök maradványait egy kapszulában viszi a Holdon is túlra, onnan indul majd nagyobb útjára a szerzetet, amely végül 240-480 millió kilométerre kering majd a Naptól.

A cég közlése szerint George Washington, Dwight D. Eisenhower, John F. Kennedy és Ronald Reagan maradványairól van szó, de a kapszulában helyt kapna még egy-egy dolog a Star Trek világát megálmodó Gene Roddenberrytől, a feleségétől, Majel Barrett Roddenberrytől, és fiuk, Eugene-től, valamint a tévésorozat néhány szereplőjétől is.

Így ezek lennének az esetlegesen érkező földönkívüliekkel elsőként szembe jövő emberi maradványok, amelyek hirdetik az emberiség létezését.

Azonban egyes szakemberek nem örülnek a különlege sprojektnek és a lehetséges veszélyekre próbálják felhívni a figyelmet.

Ez a bizarr ötlet jelentheti az emberiség végét?

Sok csillagász figyelmeztette már korábban is a kutatókat arra, hogy nagyon vigyáznunk kell az űrbe küldözgetett üzenetekkel, mert olyan civilizációk figyelmét is felhívhatjuk magunkra, melyek nem jó szándékkal kémlelik a kozmoszt más lények után, hanem tulajdonképpen erőforrásokat keresnek, leigázható bolygókat.

Senki sem tudja ugyanis előre megmondani, milyen célokkal fogják felvenni velünk a kapcsolatot.

A mi galaxisunk is tele lehet olyan sáska civilizációkkal, mint amilyen a Függetlenség napja című filmben volt látható és mely kis híján elpusztította az emberiséget.

A genetikai információk birtokában egyszerűen kiirthatnak minket

Az ötlet, hogy az emberiség teljes genetikai kódját tálcán kínáljuk fel ismeretlen civilizációknak, a saját végzetünkkel egyenlő.

Hirdetés

Az idegen civilizációk így teljes valónkat ismerhetik meg, tudni fognak minden evolúciós, és biológiai gyenge pontjáról a fajunknak.

Sőt, akár még halálos, csak ránk nézve pusztító kórokozókat fejleszthetnek ki, hogy így tisztítsák meg tőlünk a Földet, amit később ők maguk lakhatnak be

-figyelmeztetnek.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!