Érdekes világ

Dübörgést észleltek a Hold mélyéről: lázban tartja a világ tudósait – földönkívüliek élhetnek a Holdunk belsejében?

Váratlan felfedezés írhatja újra amit a Holdról és a földönkívüli civilizációkról tudunk?

Rejtélyes mozgást érzékeltek a Holdon

Az indiai Chandrayaan-3 küldetés az 1970-es évek óta az első szeizmikus adatokat rögzíthette a Holdon – írja a Science Alert.

Egyelőre nem tudni, hogy miylen eredetű, így lehet természetes, vagy mesterséges is.

Hirdetés

Mindkét esetben óriási szenzációról van szó.

Ha pedig mesterséges, az felvetheti annak a lehetőségét is, hogy “mások is vannak” a Holdon az emberiség néhány űreszközén kívül.

A dübörgést a Vikram leszállóegység szeizmikus aktivitást mérő műszere (Instrument for Lunar Seismic Activity, ILSA) rögzítette, amely az első MEMS-technológián (Micro Electro Mechanical Systems) alapuló műszer a Holdon.

Az adatsorban egy 2023. augusztus 26-án rögzített, természetesnek tűnő esemény is látható, amelynek forrását jelenleg is vizsgálják.

Az ILSA által rögzített adatok azért is fontosak, mert ez idáig az Apollo-program által az 1960-as évek végén és az 1970-es években gyűjtött információk voltak a legpontosabb szeizmikus adatok a Holdról.

Földönkívüliek élhetnek a Hold belsejében?

A Hold belső világával kapcsolatban az utóbbi években számos különféle bizarr elmélet is született.

Egyes konteók szerint ugyanis több mint három évtizede nem tudják megdönteni tudományos érvekkel azt az orosz elméletet, amely szerint Holdunk belseje üreges, és benne idegen lények rejtőznek.

A téma akkor került ismét középpontba, amikor a NASA mérnökei bejelentették, hogy legújabb kísérleteik szerint a Hold sokkal tömörebb a felszínen, mint a mélyben.

Eszerint elképzelhető, hogy égi kísérőnk egyáltalán nem természetes eredetű égitest, hanem egy óriási, kozmikus Noé bárkája.

Hirdetés

Vaszin és Cserbakov úgy véli, a gömb alakú belső részt két rétegből álló héj veszi körül.

A kutatók feltevése alapján a Hold nem csupán egy mesterségesen „idepottyantott” kísérő, hanem belülről teljesen üres is.

A megdöbbentő elmélet szerint az égitestet több milliárd évvel ezelőtt egy technikailag fejlett idegen civilizáció állította Föld körüli pályára.

A két tudós meggyőződéssel állítja, a Hold üreges belsejében utazáshoz szükséges üzemanyag, navigációs berendezések, megfigyelőeszközök, valamint az életkörülményeket fenntartó gépek rejtőznek.

Az égitest ezáltal egyfajta Noé bárkájaként funkcionálhat, de az is lehetséges, hogy valamikor magára maradt a Föld körüli pályán, és a speciális műszerek hosszú ideje automatikusan vezérlik a „járművet”.

Nos, ebben csak részben van igazság, de az kétségtelen, hogy a Hold legbelül akár üreges is lehet, elméleti szinten.

Ez pedig nyilvánvalóan táptalajt adhat mindenféle találgatásnak.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!