Egészségünk

Égess babérlevelet: sokan csinálják, mert jótékony hatása van és az illata is kellemes!

A babérlevél az egyik legjobb választás lehet, ha állandó feszültség, stressz és szorongás nyomaszt, ráadásul azt sem tudjuk, hogy mi váltja ki ezt az állapotot.

Mutatjuk, hogyan csináld, avagy hogyan égesd el a babérlevelet, és hozz testedre és lelkedre kellemes enyhülést, nyugalmat.

Az ellazító, és illatosító technika kipróbáláshoz szükség lesz 3-4 szárított babérlevére, egy teamécsesre, és egy kis fém edényre.

Hirdetés

Így végezd el a rituálét:

Este lefekvés előtt a hozzávalókkal vonuljunk be a hálószobába.

Gyújtsuk meg a gyertyát, majd sorra, esetleg kisebb darabokra törve gyújtsuk meg a babérleveleket is.

Tegyük őket a tálacskába, és hagyjuk, míg elégnek. Mindig várjuk meg, hogy az egyik tejesen égjen le, és csak azután gyújtsuk meg a másikat. Nem kell aggódni a füst miatt, nem káros, teljesen természetes anyagokat tartalmaz.

Ráadásul nyugtat, ellazít, és beillatosítja a szobát is.

Míg ég, füstölög a babérlevél, végezhetünk valami teljesen ellazító tevékenységet, például hallgathatunk egy kellemes zenét, vagy leírhatjuk egy lapra, hogy mi az, ami a mai napban a legkellemesebb volt.

Kutatások által igazolt hatás

Kutatások alapján bebizonyították, hogy a babérlevél égetése által keletkezett füst, a szervezetbe jutva mentálisan, és fizikailag is ellazít. Segítségével sokkal hamarabb el tudunk aludni, nem kell küzdenünk az éjszakai álmatlansággal, és reggel is sokkal kipihentebben ébredünk fel.

Tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy jó aludjunk, mert, ha morcosan, mérgesen, feszülten ébredünk, nem csak önmagunk számára, hanem ismerőseinknek, kollégáinknak is rossz napot okozunk.

Legyünk mosolygósak, vidámak.

Csak egyszer próbáljuk így kezdeni a napot, és máris láthatjuk, hogy mennyivel könnyebb esz, mintha egész nap mérgelődnénk valamiért.

Hirdetés
Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!