Érdekes világMúltidéző

Valójában nem is a Titanic süllyedt el? Bizonyítékok, melyek szerint csak egy biztosítási csalás volt az egész?!

Az egész egy hatalmas szemfényvesztés része volt, és a katasztrófa csak eszköze volt a világ legtöbb emberáldozatot követelő biztosítási csalásához…?

Valójában az Olympic, a Titanic testvérhajója van a hullámsírban? Mi van az utasokkal…?

Rengeteg rejtély a Titanic körül

Az 1912. április 14-én éjfél előtt jéghegynek ütköző óceánjáró katasztrófája még most is sokszor viták tárgya, ugyanis nem egyértelmű még ma sem, mi okozta a tragédiát.

Hirdetés

Az utóbbi években rengeteg dologról beszéltek már az emberek.

Fénytörési jelenségről, a hajótest lemezeinek hibás szegecseléséről, vagy éppen arról, hogy a kapitány nem megfelelő manővert rendelt el a jéghegy kikerülése érdekében.

Hogy pontosan mi okozta magának a hajónak az elsüllyedését, talán sosem tudjuk meg, de egyes nyomok arra utalnak, hogy a Titanic helyett valójában az Olympic süllyedt el azon a végzetes éjszakán.

A White Star Line a csőd szélén állt, ugyanis az Olympic nem kapott vízre szállási engedélyt.

A Titanic testvérhajója és egy megtervezett biztosítási csalás?

A Titanic testvére hat hónappal a tragédia előtt ütközött egy másik hajóval, és mivel nem tisztázódott, ki okozta a balesetet, nem fizetett a biztosító.

Az Olympic volt a Titanic legendás testvérhajója, és az ütközés következtében nagyon megsérült az orra, de a vízen maradt, mivel frontális ütközésről volt szó.

Ekkor jöhetett az ötlet, hogy az Olympicot fessék át, javítsák meg amennyire tudják, majd bocsássák vízre a Titanic helyett.

Eredetileg nem akartak senkit megölni a White Star Line fejesei, és semmit sem bíztak a véletlenre.

Ez azt jelenti, hogy titokban elrendelték még azt is, hogy az SS California éppen véletlenül arra járjon, és más egyéb hajók.

Furcsaságok a baleset körül

Ezzel meg tudták volna menteni minden utas életét, és nem csak a cég renoméja nőtt volna, hogy mindenkit kimentettek, de mivel elsüllyedt volna a Titanic, a biztosító rengeteg pénzt fizetett volna.

Hirdetés

Azonban rossz koordinátákat adtak meg, ezért másfél ezer ember veszett a hullámsírba.

Ráadásul az is eleve nagyon gyanús, hogy hogy J. P. Morgan, a hajózási vállalat tulajdonosa két nappal az indulás előtt minden indok nélkül lemondta a Titanicra tervezett útját.

Szabadkőművesek hátráltatták a Titanic ügyében lefolytatott vizsgálatokat

A biztosítási csalás ténye soha nem derülhetett ki, mivel a White Star Line fejesei között több szabadkőműves is volt. Ezért mindent elkövettek annak érdekében, hogy a Titanic katasztrófája körül ne leljenek rájuk utaló nyomokat a vizsgálatok.

Inkább az Olympicre hasonlít…

Az Olympic nyomai a roncson

Egyértelmű, hogy a Titanic katasztrófát vizsgálók közé is beépültek, és ma már nem egy bizonyíték van rá, hogy nemcsak a vizsgálatot felügyelő bíró és a vezető nyomozók voltak szabadkőművesek, hanem sokan azok közül is, akik, sokak számára érthetetlen módon, végül megúszták a felelősségre vonást.

Az Olympic hajóteste több ízben is megsérült…

Míg az amerikai szenátus a White Star Line, valamint a brit kereskedelmi minisztériumot felelősségét is megállapította a botrányosan kisszámú mentőcsónak szállítását is lehetővé tevő, laza szabályozás miatt, addig a Lord Mersey által vezetett vizsgálat szerint a brit kereskedelmi tárca nem hibáztatható az eseményekért.

A vizsgálatban olyan szakértők vettek részt, akik közül öten szabadkőművesek voltak, de egyes elméletek szerint még ennél is többen lehettek.

A Titanicot megépítő hajógyár tulajdonosa sem volt más, mint egy szabadkőműves, aki benne volt abban a biztosítási csalásban, melyet az Olympic és a Titanic köré “építettek”.

Talán soha nem kerül elő egyértelmű bizonyíték arra vonatkozóan, hogy valóban ez a nagyszabású terv lett volna a cél, mindenesetre sokan ebben látják a Titanic katasztrófájának megoldását.

A Titanic helyett ugyanis a már egyszer frontális ütközést elszenvedett, megsérült hajótestű Olympic szállt vízre, mely nem bírta ki a jégheggyel való ütközést, és elsüllyedt…

A végső titkot talán soha nem tudjuk meg, de ma is rengetegen hiszik, hogy valójában nem mondtak el mindent a világnak a Titanic elsüllyedését illetően.

Bárhogy is volt, valami nem teljesen klappol a roncs körül, és sokkal több titkot rejt, mint azt elsőre mutatja…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!