CímlapsztorikÉrdekes világ

Egész Amerika megsemmisülhet a következő években ha a Yellowstone szupervulkán kitör

A világot pedig félhomály boríthatja be hónapokon át. A koronavírusnál is durvább infrastruktúra leállás következhet be, leállna a teljes légiközlekedés, és minden más.

A Yellowstone szupervulkán valós veszély az egész világ, de különösen Amerika számára.

Ha valaha kitör, azt egész Európa megérezné, de gyakorlatilag az USA egyharmada, más számítások szerint kétharmada megsemmisülne, a szó szoros értelmében.

Hirdetés

Több tíz millióan halnának meg a kitörést követő 24 órában, további milliók a kitörés utáni napokban.

A kitörés akkora robbanással járna, mintha több atombomba egyszerre robbanna fel egyetlen helyen.

A Yellowstone szupervulkán u

Az angol után a magyar nyelvű interneten is felbukkant az elmúlt években a hír, hogy az amerikai Yellowstone Nemzeti Park alatti óriási vulkán szokatlanul aktív:

“Ha kitör, az egész bolygó beleremeghet, és az élővilág közel egyharmada kihalhat.”

“Ez az aktivitás már nem összehasonlítható egyetlen korábbi aktív időszakkal sem.”

“Egyre több geológus és vulkanológus van azon az állásponton, hogy a szupervulkán tényleg kitörhet, méghozzá hamarosan.”

“Az elmúlt időszakban ugyanis annyira aktív volt a mélyben, hogy 48 óra leforgása alatt 27 kisebb-nagyobb fölrengést mértek és rögzítettek a vulkán közvetlen területén.”

A rémisztő híradások arról is szólnak, hogy kutatások is megállapították, milyen óriási pusztítást hozna a kitörés. Ezzel alighanem arra a 2014-es tanulmányra utalnak, amely valóban modellezte egy nagyobb kitörés hatásait.

Hirdetés

Borzalmas esemény lenne, Amerika egyharmada vagy kétharmada gyakorlatilag lakhatatlanná válna.

Európa is kapna a vulkáni hamuból és annyi por és törmelék kerülne a légkörbe, hogy HÓNAPOKRA eltakarná a Napot, vagyis félhomályt idézne elő a bolygón.

MINDENHOL.

Ez pedig a növényvilág lassú haldoklását idézné elő, ennek mentén az állatvilág pusztulását is.

Ha a kitörés bekövetkezik, abból automatikusan következik a Föld légkörének jelentős lehűlése, ennek következtében szinte lehetetlenné válik az embertömegek élelmezése, ezért nagy valószínűséggel ötmilliárd ember éhen hal – állította a lengyel geológus.

A világon a legutóbbi ilyen vulkánkitörés 74 ezer éve Indonéziában történt.

A Yellowstone 2,1 millió, 1,3 millió és 640 ezer éve lövellt ki magából mérhetetlen mennyiségű lávát, de hogy az „időzített bomba” mikor robban, egyelőre képtelenség megtippelni.

Éppen ezért figyelnek rá annyira nagyon a tudósok.

Ez ugyanis egy nagyon valós veszély, ami minden vírusnál nagyobb pusztítást végezne, és nem lenne ellene még védőoltás sem…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.