Egészségünk

Egészségre veszélyes anyag halmozódik fel a 24 óra alatt “beérlelt” zöldségekben és gyümölcsökben a boltok polcain

Erről jobb, ha mindenki tud! Sokszor idő hiányában ezek a zöldségek sajnos ezzel a szintetikus anyaggal együtt kerülnek a polcokra, és onnan a fogyasztók asztalára…

Létezik egy speciális anyag, mely azt idézi elő, hogy egyes gyümölcsök és zöldségek alig 24 óra alatt képesek legyenek “beérni”.

Legalábbis külsőre, mert belül ugyanolyan éretlenek maradnak, vagy minimum íztelenek.

Hirdetés

Az Ethrelt már hosszú ideje bevált növekedés és érésszabályzó készítmény paradicsom, cseresznye, meggy betakarításának elősegítésére.

Ez a kémiai hormon aktiválja a zöldségben természetes módon megtalálható anyagot, mely az érés során jelentkezik.

Ha legalább 10 napot hagynák, hogy ez a hormon kitisztuljon a zöldségből, akkor nem lenne ennyire mérgező hatású az Ethrel.

Viszont idő hiányában ezek a zöldségek sajnos ezzel a szintetikus anyaggal együtt kerülnek a polcokra, és onnan a fogyasztók asztalára.

Egész Európában…

Az egészségügyi hatásokról már egyre több tanulmány mutatta ki, hogy valóban ártani tud a szervezetnek.

Egyrészt allergiákat és hosszabb távon gyulladásokat idézhet elő.

És mint tudjuk, egyes daganatos megbetegedések rizikó faktora éppen a hosszabb ideig fennálló gyulladások a szervezetben.

Az egészről a fogyasztói igények és a boltok kapzsisága tehet.

Hirdetés

Régen ha télen paradicsomot szerettünk volna venni, nem tudtuk megtenni, vagy csak konzerv formájában.

Egykor még tudta mindenki, mikor van itt az ideje.

A szupermarketek viszont 24 órával azelőtt adják le rendeléseiket, hogy az áru a polcra kerül.

A melegházakban ezért a vízhez olyan szintetikus anyagot adnak, melynek hatására a paradicsom egy éjszaka alatt megpirosodik.

Ennek az anyagnak a neve az Ethrel, melynek használatát bizonyos országokban be is tiltották, viszont ennek ellenére még széles körben használják.

A szert már számos országban betiltották, illetve korlátozták a használhatóságát, Magyarországon a II. kategóriába sorolták, vagyis csak az juthat hozzá, aki rendelkezik (legalább) Növényvédelmi Zöld Könyvvel.

A kérdés csak az, hogy szerintetek rendben van ez így?

Mármint az a tény, hogy különféle sokszor vegyileg is megkérdőjelezhető trükkökkel próbálnak széppé tenni valamit, amit aztán eladnak az embereknek, és végül a szervezetünkben “landol”…?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!