CímlapsztorikEgészségünkTudomány

Egy általános tisztálkodási szer inaktiválja a koronavírust

A tanulmány eredményei az egész világon végigsöpörtek.

Nektek van otthon ilyenetek, használtátok?

A Cardiffi, Nottinghami, Coloradói, Ottawai, Barcelonai és Cambridge-i Egyetem kutatói szerint érdemes lenne alaposabban megvizsgálni, hogy a szájvíz képes-e megsérteni az új koronavírus lipidburkát, és ezzel inaktiválni magát a vírust

Hirdetés

– írja a Sky News.

Korábbi kutatások már kimutatták, hogy a kis mennyiségben etanolt, povidon-jódot vagy cetilpiridinium-kloridot tartalmazó szájvizek keveredhetnek a vírusokat védő, zsírsejtekből álló burokkal.

Az eredményeket áttekintő mostani kutatás arra jutott, hogy több létező, illetve esetleges új összetételű szájvizek a koronavírus esetében is hatásosak lehetnek.

A kutatók ezért további vizsgálatokat sürgetnek, hogy előbb laboratóriumi körülmények közt, majd embereken is teszteljék a már létező, illetve új összetételű szájvizek hatékonyságát a koronavírus ellen.

Valerie O’Donnell, a Cardiffi Egyetem kutatója, a tanulmány vezető szerzője szerint a szájvizes gargalizálás egyelőre nem merült fel.

Mint a koronavírus elleni küzdelem egy lehetséges eleme, és általában is alulkutatott, pedig ígéretes területről van szó.

Forrás: Index, Skynews

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.