Érdekes világTudomány

Putyin: ez a járvány olyan, mint a hidegháborús űrverseny – szeptemberre vakcinája lesz

Ő lehet az első a világon, aki fegyverrel rendelkezhet majd a koronavírus ellen.

Elmondása szerint ez most kiemelt fontosságú, és az egész világon versenyt futnak az idővel a megoldás megtalálására, mint annak idején az űrversenyben.

A csütörtöki tanácskozás részvevőit Alekszandr Makarov, az Orosz Tudományos Akadémia Vlagyimir Engelhardt biokémikus nevét viselő molekuláris biológiai intézetének igazgatója arról tájékoztatta:

Hirdetés

Hogy egy orosz fejlesztésű, a SARS-CoV-2 koronavírus elleni antitest-teszt nemrégiben első-második lett az Egyesült Államokban elvégzett nemzetközi összehasonlításban.

Az eljárás 100 volt beteg közül 99-nél képes kimutatni az antitest jelenlétét.

Ennek alapján Putyin nemrég bejelentette:

Mindent elkövetnek azért, hogy megnyerje az emberiség a koronavírus elleni küzdelmet.

Vagyis ő maga ígéretet tett arra, hogy az oroszok elsők lesznek abban, hogy kifejlesszenek egy vakcinát, mindenkinél előbb.

Az egész jáerávnyt és a vakcina utáni hajszát az űrversenyhez hasonlította, csak most háborús konfliktus és érdekek nélkül.

Putyin a videokonferencián a 20. század atom- és űrprogramjához hasonlította a genetikai kutatások fontosságát.

A műsorvezető kérdésére, hogy nem tart-e a Gilead Sciences amerikai gyártó által előállított remdesevir injekció jelentette konkurenciától, Dmitrijev a TASZSZ által ismertetett interjúban azt mondta:

Bízik az Oroszország és az Egyesült közötti viszony javulásában, és abban, hogy a járvány közepette “bajtársi vetélkedés”, nem pedig “fegyverkezési verseny” alakul ki a koronavírus elleni gyógyszerek terén.

Hirdetés
Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.