CímlapsztorikEgészségünkTudomány

Egy halott anyag, mégis mindenki eszi ás rákot okoz: betilthatják a cukrot?

Egyre durvább dolgok derülnek ki róla.

A WHO is több vizsgálatot indított már hogy kiderüljön a teljes igazság.

És az, hogy menyire is kell tartanunk a cukortól, amit már most is a fehér halálként emlegetnek, nem véletlenül.

Hirdetés

A finomított fehér cukorral a fő baj az, hogy a természetben előforduló növények cukortartalma lényegesen alacsonyabb, mint a bolti fehér cukoré.

A cukorrépa cukortartalma 18, a finomított cukoré 95 százalék! Az emberi szervezet nem tudja feldolgozni ezt a rengeteg felesleges cukrot, ami így megreked, jön az elhízás és a betegségek.

És a rák.

A rákkal kapcsolatban ugyanis megfigyelték, hogy a daganatok előszeretettel “esznek” cukrot.

Sőt, egyes kísérleti diéták során is tapasztalták, hogy a daganatokat cukormentes életmóddal sok esetben “ki lehetett éheztetni”.

A cukros élelmiszerek kedvezőtlenül hatnak a glikémiás indexre.

Több tanulmány vizsgálta a glikémiás terhelés és a rák közötti potenciális kapcsolatot. Sajnos nem érkeztek jó hírek: a cukor és a rák kapcsolata elsősorban az elhízásra vezethető vissza, de ez még nem minden.

A túlsúly és az elhízás önmagában is ismert kockázati tényező a különböző rákos megbetegedések esetében. De ha nincs is túlsúly, akkor is bajt okozhat az egyszerű cukrokban gazdag étrend, az inzulin miatt.

Fontos lenne a cukros élelmiszerek bevitt mennyiségének korlátozása, és sajnos a cukorpótlós italok, ételek fogyasztása sem kínál megoldás.

Hirdetés

Sőt, újabban ezekkel kapcsolatban is több kutatás miatt felmerült a gyanú a rákkal kapcsolatban, hogy ezek is előidézhetik.

Az aszpartám (E951) vagy az aceszulfám-kálium (E950) valószínűleg az egyik legismertebb, milliók által fogyasztott élelmiszer-adalékanyag.

A NutriNet-Santé tanulmány keretében végzett legújabb vizsgálatok összefüggést mutatnak az édesítőszerek fogyasztása, az emlőrák (és az összes, elhízással összefüggő rák), továbbá a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázata között.

Úgyhogy az egészségügyi szakemberek a cukorpótlók, édesítőszerek használatától is óvnak, és a legbiztosabbnak azt tartják, ha összességében korlátozzuk a cukrok bármilyen fogyasztását.

Akkor most jöhet a cukor betiltása?

Erről szó sincs, ahogyna a dohányetmrékeket és az alkoholt sem tiltottál be.

Az viszont benne leheta pakliban, hogy idővel a közeljövőben akár a WHO szintjén írják elő a nagy élelmiszeripar gyártók és szereplők számára, hogy mennyire kelljen mérsékelniük a cukrok felhasználását az élelmiszereikben.

Jelenleg a rák ugyanis olyan szinten terjed, mintha már járvány lenne és egyes becslések szerint 2030-ra minden harmadik embert érinteni fog.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!