CímlapsztorikÉrdekes világ

Egy hétig könyörgött, nem tesztelték, most élet-halál között lebeg Szabolcs

Elképesztő és mélyen megrázó történet. Csak remélni merjük, hogy egyedi eset! Jelenleg a hatvani kórház intenzív osztályán küzdenek a bivalyerős sporthorgász életéért.

Családja szerint Szabolcs (45) már múlt héten felhívta a háziorvosát, hogy hőemelkedése van, nem érzi jól magát, a doktor mégsem látta indokoltnak betegénél a szűrővizsgálat elrendelését.

Szabolcs kedden otthon fulladni kezdett, elájult, az édesanyja az ágyról leesve, a földön talált rá.

Hirdetés

Jelenleg a hatvani kórház intenzív osztályán küzdenek a bivalyerős sporthorgász életéért.

Amióta Szabolcsot a mentő bevitte a kórházba, se éjjelünk, se nappalunk, az egész család a telefont lesi, mikor érkezik hír az állapota felől – kezdte Szabolcs sógora, Hegedűs László.

Az aggódáson kívül bosszúság és harag is van bennünk, hiszen ha a háziorvosa időben megrendelte volna a tesztelését, szinte biztos, hogy nem lenne ilyen állapotban.

A rémálom a múlt hét hétfőn kezdődött, amikor Szabi rosszul lett munkaidőben.

Ő egy becsületes, kétkezi melós, komoly fizikai munkát végez, így azonnal megérezte, hogy nincs valami rendben a testében. Másnap már nem is ment dolgozni, hőemelkedése és rossz közérzete volt.

Mivel nem lett jobban, csütörtökön felhívta a háziorvosát, aki évek óta kezeli a vérnyomása és a cukorbetegsége miatt.

A doktor hiába tudta, hogy ilyen alapbetegségekkel még veszélyesebb lefolyású lehet a koronavírus, azt mondta: nem tartja indokoltnak a tesztelést – folytatta a megrázó történetet László.

A háziorvos adott ugyan antibiotikumot, de szombatra 38,5 fok lett Szabolcs láza. Hétfőn újra hívták az orvost, de nem érték el, úgyhogy Szabolcs felesége a mentőket tárcsázta.

Ott az ügyeletes orvos a sógor szerint azt mondta Szabolcs nejének, hogy 38,5 normális, nem kell teszt. Másnap Szabolcs elvesztette az eszméletét, leesett az ágyról.

Hirdetés

– A mentők bő egy óra múlva értek ki, és bár a gyorsteszt negatív volt, elvitték a hatvani kórházba, ahol kiderült, tényleg megfertőződött.

Este sikerült beszélni egy orvossal, aki közölte, Szabolcs nagyon rossz állapotban van, géppel lélegeztetik.

Őszintén elmondta azt is, hogy a kilátásai nem biztatóak az alapbetegségei miatt…

A háziorvosa szerint amikor ő beszélt a férfival, nem volt indokolt a tesztelés.

Én mindenben a jelenleg érvényben lévő szabályok szerint jártam el. Amikor én beszéltem a beteggel, hőemelkedése volt, ami önmagában nem elég a tesztelés megrendeléséhez.

Hallottam, hogy kórházba került, nagyon remélem, hogy felépül

– reagált a neve elhallgatását kérő háziorvos.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.