CímlapsztorikÉrdekes világ

Egy magyar mérnök szerint a Hold üreges és valójában egy gigantikus ufó bázis

A hídépítő mérnök végzettségű Balogh Béla is azok közé tartozik, akik szerint a Hold valójában egy üreges mesterséges égitest…

Tehát nem természetes módon született nagyjából 4,5 milliárd éve, amikor egy Mars méretű formálódó bolygó ütközött a Földnek.

A magyar szakember szerint minden, amit ma tudunk a Holdról, az beleillik az üregesség elméletébe, illetve nincs olyan ismeretünk, amellyel ezt egyértelműen meg tudjuk cáfolni.

Hirdetés

Meglepő az is, hogy olyan magas olvadáspontú anyagok találhatók a felszínén, amelyeknek elvileg semmi keresnivalójuk ott.

A kráterei is meglepően sekélyek, szinte tányérszerűek, ami arra is utalhat, hogy a Hold kérge elképzelhetetlenül kemény és ellenálló.

Érdekes az is, hogy az amerikai Apollo-küldetések során a holdkompok olyan rezgéseket keltettek, amelyek órákon át tartottak, vagyis az égitest úgy kongott, mint egy harang.

Ez alapján állítólag a NASA több kutatója is arra a következtetésre jutott, hogy a Hold belül üres, vagyis mesterséges objektum.

Hogy ki és miért készítette? Fogalmunk sincs, de az is mindenképpen meglepő, hogy az égitest állandóan ugyanazt az arcát fordítja felénk.

Pedig maga is forog a tengelye körül, napfogyatkozáskor pedig pontosan kitakarja központi csillagunkat, éppen akkora a mérete, hogy a Nap és a Föld közé jutva ezt a jelenséget tudja produkálni.

Az üreges Hold elmélete lényegében az első holdraszállás idején, 1969-ben keletkezett.

Az összeesküvés-elméletekben hívők ugyanakkor némileg kiforgatták az asztronauták szavait, akik szintén beszéltek az égitest „kongásáról”, ám ennek – elvileg – megvan a maga egzakt tudományos magyarázata.

Ez pedig az, hogy a Hold csontszáraz lehet, emiatt vibrál.

Hirdetés

Azonban ez az elmélet megdőlni látszik, mivel rengeteg víz lehet a Holdon a legújabb kutatéások szerint.

Vagyis sokak szerint az eddigi egyetlen ésszerű tudományos magyarázat is borult a Holddal és annak üregességével kapcsolatban.

A végén még tényleg kiderülhet, hogy a Hold valóban egy “ide tett” szerkezet, egy égitestnek álcázva.

Ki mit gondol?

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!